13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Pacheţele cu mere

Ingrediente
Pentru aluat: 250 g margarină, 150 g zahăr, 250 ml apă minerală, 1 praf de copt stins în oţet sau zeamă de lămâie, un praf de sare, vanilie, făină cât cuprinde.
Pentru umplutură: mere, scorţişoară, zahăr, margarină.
Pentru decor: zahăr vanilat.

Mod de preparare:
Pentru început pregătiţi aluatul. Într-un bol mai mare se omogenizează margarina cu zahărul, se adaugă praful de sare, vanilia, apa minerală, praful de copt stins în oţet sau zeamă de lămâie şi făină treptat, astfel încât să obţineţi un aluat omogen, care se dezlipeşte de mână. Separat, merele se spală, se rad cu coajă şi se pun la fiert la foc mic cu zahăr, scorţişoară şi aproximativ 30 g margarină până se obţine o compoziţie cremoasă. Aluatul se întinde pe o planşetă, se porţionează foaia întinsă în pătrate egale, se adaugă umplutura şi se pliază. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie şi se coc la foc potrivit. Când pacheţelele devin aurii, se scot din cuptor şi se lasă la rece apoi se pudrează cu zahăr vanilat.
Pacheţelele cu mere se pot servi cu ceai.

Sarmale cu porumb şi morcov

Ingrediente (pentru 20 de bucăţi): 20 foi de varză, 180 g orez, 2 morcovi mari, 2 cepe, sare, boia de ardei dulce, 30 g bulion, 50 ml ulei, cimbru, 2 roşii mari şi proaspete, 50 g porumb dulce din conservă.

Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit, apoi morcovul ras, porumbul şi se amestecă uşor. Separat, spălaţi orezul în apă rece, scurgeţi-l de apă şi adăugaţi-l peste ceapa şi morcovul călit. Lăsaţi câteva minute pe foc şi amestecaţi încontinuu. Se adaugă apoi boiaua de ardei dulce, bulionul, cimbru şi sare după gust. Compoziţia fiind gata, vă puteţi ocupa de foile de varză. Spălaţi-le şi tăiaţi-le ca pentru sărmăluţe, astfel încât să nu fie prea mari. Pe fiecare foaie de varză puneţi compoziţie şi rulaţi exact ca la sărmăluţele cu carne. Se aşază într-o tavă din yena dreptunghiulară în două rânduri. Când aţi terminat de pus sarmalele în tavă, tăiaţi cele două roşii rondele şi aşezaţi-le deasupra. Adăugaţi apă cât să acopere sarmalele şi introduceţi-le la cuptor. Se lasă să fiarbă la foc mic până sunt gata. Sarmalele cu porumb şi morcov se servesc de obicei calde.
www. bucataria-romaneasca.ro
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS