19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCe poţi vedea în două zile în Londra?

Ce poţi vedea în două zile în Londra?

Mulţi oameni îşi doresc să ajungă cel puţin o dată în viaţă în Londra şi chiar merită să faci o vizită în acest oraş. De ce merită să vezi acest loc? Pentru că respiră istorie prin toţi porii.

 

 

 

Londra Mare acoperă o suprafaţă de 1.579 km². Londra este port pe Tamisa, râu navigabil. Râul a avut o influenţă majoră în dezvoltarea oraşului. Oraşul a fost fondat pe malul de nord, iar până în secolul al XVIII-lea nu a existat decât un singur pod, Podul Londrei, ceea ce a făcut ca oraşul să se dezvolte foarte mult la nord de râu. Câmpia Tamisei a fost un teren propice pentru expansiunea oraşului, cele câteva coline (ex. Parliament Hill, Primrose Hill) nu au fost piedici semnificative.Numeroasele poduri londoneze care traversează Tamisa au propriile lor poveşti care marchează o perioadă importantă a acestui oraş. Acest loc are o istorie impresionantă în spate şi a reuşit să se adapteze din mers noilor cerinţe impuse de timpurile moderne. Modul în care s-a adaptat Londra noilor vremuri se vede pe stradă prin multitudinea de naţionalităţi pe care le poţi regăsi în această capitală. Aşadar, Londra este un oraş cosmopolit, care merită atenţia oricărui turist. Pentru a vizita acest oraş şi a te bucura de obiective turistice în plimbări destul de liniştite îţi trebuie cel puţin o săptămână, dar vă propunem să cunoaşteţi Londra în două zile. Acest lucru înseamnă o vizită mai pe fugă, dar merită, mai ales dacă nu aveţi prea mult timp la dispoziţie.

 

Prima zi: croazieră pe Tamisa şi privelişti uimitoare din London Eye

 

În momentul în care vă pregătiţi bagajul pentru Londra, trebuie să luaţi în calcul că în orice perioadă a anului temperaturile sunt mult mai scăzute decât la noi şi plouă foarte des. După o călătorie cu avionul de trei ore, veţi ateriza pe un aeroport londonez.

Dacă aterizaţi pe Heathrow, trebuie să ştiţi că aţi ajuns pe cel mai mare aeroport din Europa, aşa că aveţi grijă să nu vă rătăciţi. Transferul de la aeroport în centrul oraşului va dura în jur de o oră şi jumătate, chiar mai mult dacă este trafic şi sunteţi în timpul săptămânii.

Londra este un oraş cu clădiri frumoase, îngrijite şi care se îmbină perfect. Aici vin foarte mulţi turişti mereu. Aşa că, dacă ajungeţi pe Oxford Street, Piccadilly sau alte străzi din centru, să nu vă speriaţi, pentru că este foarte aglomerat.

Seara este cel mai frumos să admiraţi peisajele dintr-o croazieră pe Tamisa. Aici veţi avea parte şi de un ghid, care de cele mai multe ori are umor şi în prezentarea sa nu omite să taxeze greşelile făcute de arhitecţi în podurile ridicate de-a lungul timpului.

Turul durează cam 40 de minute, dar veţi putea vedea în acest timp Big Benul, Parlamentul, Tower Bridge, dar şi alte clădiri aflate de o parte şi de alta a Tamisei. Biletul porneşte de la şase lire, dar, dacă rezervaţi on line bilete, aveţi parte de anumite reduceri.

Odată ce aţi văzut Londra de pe Tamisa, trebuie să vedeţi cum arată acest oraş şi de sus. Pentru a vedea Londra de la înălţime trebuie să vă urcaţi în London Eye, este o roată ce are numeroase capsule, iar într-o capsulă pot intra chiar şi 20 de oameni. Biletul pentru o astfel de călătorie porneşte de la 12 lire.

Dacă doriţi să luaţi masa în oraş şi doriţi un restaurant mai luxos, unul dintre ele este Oxo, dar gândiţi-vă că trebuie să alocaţi un buget generos pentru o masă aici. Iar astfel vă puteţi încheia ziua într-un mod plăcut.

 

A doua zi: turul oraşului cu faimosul autobuz dublu

 

Un mod de a trece pe la cele mai importante obiective turistice este un tur cu autobuzele speciale pentru turişti.

Un tur durează între două şi trei ore. Un bilet costă zece lire pentru copii, 26 de lire pentru adulţi şi 62 de lire pentru familie. Dar în cadrul turului veţi avea parte şi de un ghid care vă va povesti despre toate obiectivele turistice pe lângă care veţi trece.

Cele mai importante obiective turistice sunt Big Ben, Clădirea Parlamentului, Catedrala „Sf. Paul“, The London Eye, Buckingham Palace, Tower Bridge, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Westminster Abbey, Downing Street.

Autobuzul care vă va plimba va face anumite opriri unde puteţi coborî, pentru că biletul pe care îl aveţi este valabil pentru toată ziua, aşa că puteţi merge cu mai multe autobuze într-o zi folosind acelaşi bilet.

Aşadar, puteţi să vă daţi jos la Buckingham Palace şi să vedeţi cum se schimbă garda.

La Palatul Buckingham, în fiecare zi în care vremea este frumoasă are loc ceremonia de schimbare a gărzii. Dacă plouă, schimbarea gărzii nu are loc.

La ora 11.30 se înlocuieşte vechea gardă (care este îmbrăcată în albastru) cu noua gardă (care este îmbrăcată în alb).

În timpul schimbării, trupele reginei, care au o îmbrăcăminte specifică (cu căciulă înaltă din blană de urs), însoţesc ceremonia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII