17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Morgan Freeman, distins cu premiul pentru întreaga carieră
Cunoscutul actor american Morgan Freeman, câştigător al unui Oscar pentru rolul din „Million Dollar Baby“ şi nominalizat de alte patru ori la cea mai râvnită distincţie din cinematografia mondială, îşi va adăuga în palmares premiul pentru întreaga carieră al Institutului American de Film. Freeman va primi distincţia în cadrul unei ceremonii programate anul viitor, la 9 iunie, în Los Angeles, potrivit presei internaţionale.
Printre câştigătorii de până acum ai distincţiei acordate de Institutul American de Film se numără Jack Nicholson, Steven Spielberg, Barbra Streisand, Elizabeth Taylor, Alfred Hitchcock şi Martin Scorsese.
În vârstă de 73 de ani, Morgan Freeman se numără printre cei mai apreciaţi actori americani ai ultimilor 20 de ani, care, în afara prestaţiei ce i-a adus Oscarul, a făcut roluri memorabile în filme ca „Driving Miss Daisy“, „The Shawshank Redemption“, „Se7en“ sau „Invictus“.
 NewsIn

Răzvan Fodor, un dansator în devenire
Răzvan Fodor nu a fost mare prieten cu dansul înainte să participe la emisunea „Dansez pentru tine“, iar acum munceşte din greu ca să recupereze anii în care mergea la discotecă doar ca să întâlnească fete frumoase. Nu a avut ghinionul să aibă entorse sau accidentări la repetiţii, în schimb are o febră musculară de nedescris, la muşchii de existenţa cărora nici nu ştia. Cele mai bune remedii împotriva oboselii după o zi plină de repetiţii sunt o baie fierbinte, un ceai cald, o aspirină şi, cel mai important, soţia în braţele lui, iar apoi „doarme ca un pui“. Răzvan consideră că el este punctul slab al echipei, pentru că se sperie înainte să înveţe să execute un pas, iar punctele tari sunt Lena, partenera lui, pe care o apreciază nespus pentru puterea de a trece peste tragedii, şi coregrafa Doina Botiş, care i-a promis că îl va ajuta să reuşească să facă ceea ce nici nu visa.  
Mirela MARINESCU

Alexandra, de la Amadeus, designer pentru colegele de trupă

Alexandra are o mare pasiune pentru croitorie încă din anii copilăriei, când o privea ore întregi pe mama ei cum îi cosea haine. A fost norocoasă şi a moştenit acest talent. Alexandra Chise a lucrat acum doi ani la atelierul lui Alexandru Ciucu, un prieten bun al trupei Amadeus, şi astfel a început să înţeleagă şi să cunoască mai bine acest domeniu. Anul acesta, familia i-a făcut o surpriză deosebită şi i-a dăruit o maşină de cusut, pe care şi-o dorea de multă vreme.
„De fiecare dată când am puţin timp liber îmi mai cos sau îmi modific câte ceva. Mă deconectează foarte mult, îmi limpezeşte gândurile. Dacă mă apuc să cos ceva, până nu termin nu mă las, chit că de obicei mă apucă zorii zilei la maşina de cusut“, a declarat Alexandra. Artista şi-a făcut deja câteva costume de scenă, sub forma unor rochiţe sexy şi extrem de elegante, pentru care este invidiată de colegele ei din trupă. Pentru că sunt foarte apropiate, fetele apelează la Alexandra şi o roagă să le realizeze câte o ţinută unicat.
Mirela MARINESCU

Noel Gallagher (ex-Oasis) vrea să cânte împreună cu fotbalistul Carlos Tevez
Fostul compozitor şi chitarist al celebrei trupe britanice Oasis, Noel Gallagher, nu exclude să colaboreze, la viitorul său album solo, cu fotbalistul argentinian Carlos Tevez, vedeta echipei Manchester City, relatează presa din Marea Britanie.
Tevez, care în timpul liber cântă într-o trupă rock din Argentina, este pe gustul lui Gallagher pentru nonconformismul său. „Îmi place de el pentru că, pur şi simplu, nu îi pasă de nimic. Nu se oboseşte să înveţe limba engleză. Când apare la TV, mulţumeşte tuturor şi spune că iubeşte pe Manchester City“, a declarat fostul lider de la Oasis.
În 2009, înaintea unui concert ce trebuia să aibă loc la Paris, Noel Gallagher a părăsit Oasis ca urmare a unei altercaţii cu fratele său. Trupa din care făceau parte, una dintre cele mai importante din istoria muzicii britanice, a încetat să mai existe, iar cei doi au ales să-şi continue cariera cu alte proiecte.
Succesul Oasis a fost asigurat încă de la primul album, „(What’s The Story) Morning Glory?“, care s-a vândut în peste 35 de milioane de exemplare.
NewsIn

Matt Damon pune punct seriei de filme „Bourne“
Actorul american Matt Damon a anunţat că nu va mai juca în nici o peliculă a cunoscutei serii de acţiune „Bourne“, aceasta putând fi astfel considerată încheiată odată cu al treilea film, lansat în 2007, relatează presa internaţională.
Producătorii de la Hollywood au încercat să-l convingă să continue cu un contract de peste zece milioane de dolari, însă Damon a fost de neînduplecat: „Nu voi apărea în al patrulea film despre spionul Jason Bourne!“.
Decizia lui Damon a fost întărită de cineastul Tony Gilroy, care a scris scenariul celor trei filme „Bourne“. Acesta lucrează în prezent la o producţie cu titlul „The Bourne Legacy“, despre care afirmă că nu va avea nici o legătură cu personajul Jason Bourne. „Este vorba despre un film total independent de seria cu Jason Bourne. Va fi alt erou, vor fi alte întâmplări“, a declarat el.
Seria care l-a avut ca protagonist pe Matt Damon a fost inagurată în 2002 cu „The Bourne Identity“, care a fost urmat de „The Bourne Supremacy“ (2004) şi „The Bourne Ultimatum“ (2007).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS