12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinProfeţii despre apocalipsă

Profeţii despre apocalipsă

Secole la rând, uma-nitatea s-a aflat în faţa unei dileme existenţiale: dacă să creadă sau nu în profeţiile legate de sfârşitul lumii.

De câteva secole, umanitatea se confruntă cu dilema dacă să dea sau nu crezare profeţiilor despre sfârşitul lumii, unele dintre acestea precizând anul, altele luna, altele ajungând chiar să vehiculeze data exactă când va avea loc apocalipsa. Indiferent că este vorba de un sfârşit violent sau de a doua venire a lui Iisus pe Pământ, teoriile vehiculate sunt numeroase şi se schimbă în funcţie de cultură şi religie. De obicei, când vorbim despre o previziune cu privire la sfârşitul lumii, nu ne imaginăm un spectacol prea frumos, violenţa şi durerea fiind caracteristicile care nu lipsesc din nici una dintre teoriile privind ipoteticul „sfârşit“. Unii cred că acest final va fi provocat de un eveniment de natură religioasă, că Dumnezeu îi va pedepsi cu furie pe oameni pentru tot răul comis de-a lungul timpului, în toate colţurile lumii. Marile dezordini sociale şi politice pot pune în pericol viitorul planetei, catapultând oamenii şi întreaga societate în haosul absolut, în care viaţa umană nu mai înseamnă nimic. Această reprezentare a apocalipsei este deseori folosită în filme, precum  „Escape from New York“.

Încălzirea globală

Încălzirea globală deja a afectat în mod grav mediul şi speciile de animale. În scurt timp, razele periculoase ale soarelui şi celelalte riscuri ambientale ar putea periclita serios echilibrul deja delicat, asta dacă nu s-a întâmplat deja. Încălzirea globală a influenţat puternic schimbările climaterice şi condiţiile meteorologice. Inundaţiile, alunecările de teren, uraganele, cutremurele şi celelalte pericole au devenit tot mai frecvente, provocând moartea a mii de persoane. Alţii, în schimb, cred în teoria unui „război apocaliptic“, pe care îl localizează în anumite zone ale planetei. Dacă ne gândim la ultimele evenimente politice, zonele cele mai periculoase sunt Orientul Mijlociu şi Coreea. De asemenea, sfârşitul lumii ar putea veni şi din spaţiu, de exemplu, provocat de căderea unui asteroid! Soarele şi-ar putea mări activitatea şi ar putea să mistuie la propriu orice formă de viaţă de pe planetă. Recent, mai mulţi astronomi au stabilit că o coliziune între Terra şi o altă planetă ar putea deveni realitate.

Previziuni… cu final fericit

Încă din antichitate au fost lansate o grămadă de profeţii, care de care mai fanteziste şi care, din fericire, nu s-au îndeplinit. Din câte se pare, am uitat ce se spunea înainte de fatidica noapte de Anul Nou din 2000. Pe atunci, mulţi erau în stare să bage mâna în foc că toate sistemele informatice, şi nu numai, o vor lua razna, avioanele se vor prăbuşi, oraşele vor rămâne în întuneric şi aşa mai departe. Cu toate acestea, nu s-a întâmplat nimic, viaţa şi-a continuat ritmul firesc. Bineînţeles, de-a lungul timpului, cutremure, tsunamiuri, atentate teroriste, conflicte religioase şi alte evenimente îngrijorătoare au marcat în profunzime umanitatea, însă nimic din toate astea nu a dus şi nici măcar nu a apropiat omenirea de un iminent sfârşit. Acum, este rândul celebrei date de 21 decembrie 2012, când, după vechiul calendar Maya, o să înceapă un nou ciclu al lumii/soarelui/vieţii pe pământ. Internetul este superbombardat de ştiri şi teorii de toate felurile despre această dată, cele mai multe dintre acestea fiind penibile şi având menirea doar să îi păcălească pe naivi. De data aceasta însă este ceva diferit, ciudat. Oamenii de ştiinţă nu au ignorat această chestiune şi pentru prima dată profeţia pare să fie un numitor comun pentru numeroase civilizaţii antice. Pentru întâia oară lumea nu se gândeşte la un Sfârşit, ci la un Început! Pentru prima dată, oamenii se gândesc la o schimbare pozitivă şi nu la obişnuitele catastrofe. Însă… nu ne rămâne decât să aşteptăm.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII