10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Covor din seminţe din porţelan
Artistul chinez Ai Weiwei a creat 100 de milioane de seminţe de floarea-soarelui din porţelan pentru a realiza opera numită „Sunflower Seeds“. După cum informează cotidianul austriac Krone, opera, care este de fapt un covor original, va fi expusă într-unul dintre cele mai mari şi mai cunoscute muzee de artă modernă din lume – Tate – în Turbine Hall. Timp de doi ani, 600 de artişti şi-au unit forţele în oraşul Jingdezhen, pentru a termina milioanele de seminţe. Fiecare dintre acestea a fost pregătită la 1.300 de grade Celsius, a fost pictată manual, după care „coaptă“ din nou la 800 de grade. Vizitatorii vor avea voie să păşească, să atingă, să se joace pe inedita operă artistică, altfel spus, să facă orice le trece prin cap. La terminarea expoziţiei în Londra, care va dura din 12 octombrie până pe 2 mai 2011, opera de 150 de tone va reveni în China. „Poate o voi «fierbe» şi voi vedea după aceea ce proiect nou îmi vine în minte“, a declarat artistul.

George Michael, din nou în libertate

Cunoscutul solist britanic George Michael a fost eliberat luni din închisoare, după ce a petrecut patru săptămâni în spatele gratiilor. După cum informează tgcom.it, pe 14 septembrie, solistul fusese condamnat la opt săptămâni de închisoare pentru posesie de canabis şi conducerea automobilului sub influenţa drogurilor şi a alcoolului. Vedeta a fost însă eliberată după ce şi-a ispăşit doar jumătate din pedeapsă. În plus, cântăreţul britanic a rămas fără permis timp de cinci ani, el fiind obligat şi la plata unei amenzi de 1.250 de lire sterline.
George Michael şi-a ispăşit sentinţa, pentru început, în închisoarea Pentonville, din nordul Londrei, în secţiunea destinată prizonierilor vulnerabili, fiind apoi transferat la Highpoint, în comitatul Suffolk din estul Angliei.

Lucrare de diplomă indiscretă
Studenta americană Karen Owen a decis să surprindă pe toată lumea cu lucrarea sa de diplomă, redactată la absolvirea Universităţii Duke din Statele Unite. Tânăra s-a gândit să lase pe toată lumea cu gura căscată, alegând să descrie în paginile lucrării prestaţiile sexuale ale unora dintre partenerii săi. În total, sunt prezentaţi 13 subiecţi, ale căror descrieri au ajuns şi pe internet. În scurt timp, s-a declanşat o adevărată manie printre internauţi cu privire la această lucrare de diplomă cu totul inedită. Bărbaţii care au căzut „victimă“ evaluărilor lui Karen Owen nu aveau idee că sunt subiect de studiu. Pe scurt, este vorba de o prezentare în PowerPoint, cu titlul „An Education beyond the Classroom: Excelling in the Realm of Horizontal Academics“ (Educaţia în afara clasei: excelenţă în domeniul studiului la orizontală“, în care studenta descrie comportamentul în dormitor a 13 băieţi, 13 sportivi care fac parte din tot atâtea echipe universitare. Karen a evaluat prestanţa fizică, lungimea organului sexual, talentul în dormitor din mai multe puncte de vedere. În plus, ea a anexat şi fotografii menite să îi confirme experimentele. „Vreau să le mulţumesc voluntarilor, fără a căror participare activă nu aş fi putut să duc la capăt acest proiect“, se menţionează în rubrica de mulţumiri de la finalul lucrării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS