10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCromatica vestimentaţiei de toamnă

Cromatica vestimentaţiei de toamnă

Gri, camel, kaki, bordo şi albastru marin sunt nuanţele care vor completa tabloul modei în sezonul toamnă-iarnă 2010.

Bordoul revine în forţă, dar nu dejoacă proiectele kakiului, tot aşa cum albastrul marin profită de clasicul iernii pentru a-şi continua periplul în lumea modei, iar griul este noul negru.
Dacă doriţi să afişaţi o imagine sobră şi elegantă, puteţi alege această din urmă nuanţă. Un pulover tricotat (dintr-un material preţios, cum este caşmirul) peste un jeans sau un pantalon la care asortaţi o pereche de pantofi cu tocuri, totul numai în gri, şi un palton vă vor ajuta să afişaţi o imagine perfectă.
Şi kakiul vine să se impună pe podiumurile prezentărilor marilor creatori de modă, căci tendinţa army este încă de actualitate.
Puteţi deci combina cu încredere piese kaki cu unele şic. Specialiştii în domeniul modei vă recomandă vesta army, pe care să o purtaţi împreună cu o rochie de cocteil din mătăse, la fel cum puteţi combina stilul militar cu blana, aşa cum s-a putut vedea în prezentarea Fendi toamnă-iarna 2010-2011.
Încercaţi şi bordoul, o nuanţă care posedă o eleganţă furioasă. Specialiştii vă recomandă două versiuni pentru bordo: foarte şic, în condiţiile în care alegeţi să purtaţi această culoare în rochia pe care o îmbrăcaţi, dar şi la poşetă şi pantofi, sau mai casual, purtând-o doar pe un pantalon sau un pulover tricotat.
Colecţiile Celine şi Burberry au adus altă nuanţă în colecţiile lor, albastrul marin. Vestele şi paltoanele în această nuanţă, dar şi bluzele şi rochiile tricotate pot lua de pe paleta de culori această nuanţă pentru a da culoare şi stil ţinutei dumneavoastră autumnale.
O culoare adorată de doamne şi domnişoare, albastrul marin se poate combina de minune cu alte culori ale iernii, mai ales cu bordo – pentru un efect retro, şi kaki – pentru un efect army.
Bejurile nu lipsesc nici ele de pe podiumul de modă. Sunt culori clasice, mereu la modă, care pot fi purtate fără moderaţie.
Combinaţia sugerată de specialişti amestecă bejul cu denimul, de exemplu cămaşă din blugi şi fustă camel sau invers. La fel de bine puteţi purta şi camel cu alb (cămaşa albă), sau camel de sus şi până jos, după cum recomandă Chloe, în colecţia sa toamnă-iarnă 2010-2011.

Culorile calde şi naturale vă învăluie

Toamna aceasta scoate din scenă combinaţiile alb-negru şi roşu-albastru, şi ne întâmpină cu veşminte calde şi naturale.
În topul culorilor esenţiale, pe primele locuri se află galbenul cadmiu şi ocrul, transformate, care vă pot îmbrăca perfect dacă alegeţi o rochie tricotată, la care să asortaţi o pereche de botine maro castaniu sau chiar negre. Doamnele şi domnişoarele brunete sau roşcate pot miza pe această nuanţă, care le poate pune foarte bine în evidenţă.
„Puternică este şi prezenţa violetului, care merge minunat în combinaţie cu verde fistic sau turcoaz deschis, o altă revelaţie de sezon.
Printre noutăţi mai apare şi coraiul, care se poate asocia cu indigo, verde smarald sau negru.
Surprizele sunt turcoazul, mult mai deschis decât albastrul petrol al ultimilor doi ani, şi galbenul cu tentă verzuie.
Oranjul pal sau chiar cel intens, culori tonice, sunt binevenite în garderobă, pentru zilele în care suntem uşor melancolice“, subliniază specialiştii citaţi de site-ul revistafelicia.ro.
Toamna aceasta vă îmbracă în culori calde, menite să vă încălzească, dar şi să vă transforme în apariţii irezistibile prin eleganţă şi stil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS