30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGraţie de lebădă

Graţie de lebădă

Împodobit cu perle şi pietre preţioase, îmbrăcat cu mătăsuri şi materiale fine sau pur şi simplu gol, pentru a demonstra toată poezia sa, gâtul este una dintre piesele de rezistenţă ale şarmului feminin, fiind elogiat de pictori şi artişti din cele mai vechi timpuri.  

Gâtul este una dintre părţile corpului unei femei care i-a inspirat dintotdeauna pe pictori şi artişti, începând cu Parmigianino cu a sa celebră „Madonna dal collo lungo“ şi până la „Mademoiselle“ al lui Modigliani. În ciuda acestui fapt, majoritatea reprezentantelor sexului frumos au tendinţa să îl neglijeze, plătind scump pentru nepăsarea lor, mai ales că gâtul îmbătrâneşte mai repede decât obrazul, iar trecerea anilor provoacă adevărate ravagii. Iar după ce trecerea timpului şi-a făcut simţită prezenţa, nici măcar cele mai complicate operaţii estetice nu mai pot remedia dezastrul. Gâtul se caracterizează în general printr-o piele fragilă şi trădează cu uşurinţă vârsta unei persoane. De aceea, odată cu trecerea anilor este necesar să-i acordaţi atenţia de rigoare, pentru a evita sau măcar pentru a întârzia apariţia atât de inesteticelor cute.

Sfaturi de îngrijire

Pentru zona gâtului, specialiştii recomandă folosirea aceloraşi creme pe care le utilizaţi pe întregul corp. În plus, în cazul în care folosiţi o mască pentru ten, aceasta trebuie aplicată deopotrivă şi pe gât, şi pe decolteu. Doamnele trecute de 30 de ani ar trebui să apeleze la creme destinate îngrijirii gâtului, cele mai recomandate fiind cremele cu conţinut ridicat de lecitină, vitamine  sau lăptişor de matcă. În plus, o mare atenţie trebuie acordată machiajului aplicat la nivelul gâtului. De multe ori, doamnele se rezumă la a aplica fond de ten sau pudră doar pe faţă, uitând să ia în considerare şi gâtul. Din această cauză se creează un contrast de multe ori evident şi deloc estetic.
 Pentru demachiere, trebuie să folosiţi acelaşi produs ca şi pentru ten.

Tonifierea musculaturii

Pentru a evita apariţia ridurilor, încercaţi, pe cât posibil, să vă controlaţi ţinuta şi să menţineţi capul sus. De asemenea, ideal ar fi să încercaţi să dormiţi pe spate, fără pernă, sau cu o pernă cât mai joasă. La serviciu, optaţi pe cât posibil pentru un scaun nu prea înalt, în raport cu biroul sau cu masa la care vă desfăşuraţi activitatea. Un factor de risc pentru gât sunt şi atât de popularele eşarfe, care, oricât ar fi de estetice şi de populare, afectează pielea. Pentru tonifierea musculaturii de la nivelul gâtului, aliaţi de nădejde sunt apa rece, masajele şi gimnastica. Masajul gâtului se efectuează de sus în jos, cu  creme nutritive. Mare atenţie ca în timpul masajului să lăsaţi glanda tiroidă liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS