30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Salată nemţească de cartofi

Ingrediente (pentru 6 porţii): 1 kg de cartofi, 4 ouă, 4 fire de ceapă verde, 5 castraveţi cornişon, 50 g şuncă presată, 1/2 cană de maioneză, 2 căţei de usturoi, 2 linguri de zeamă de lămâie, 1/4 cană de frunze de pătrunjel, sare şi piper.
Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se fierb în apă sărată timp de 10-12 minute sau până când se înmoaie. Se scurg bine de apă şi se lasă la răcit timp de 5 minute, apoi se taie rondele şi se lasă deoparte până se răcesc complet. Între timp, ouăle se fierb tari. După ce cartofii s-au răcit, se pun într-un castron mare, împreună cu ouăle tăiate rondele, ceapa tocată mărunt, castraveţii tăiaţi rondele şi şunca tocată cubuleţe. Într-un alt vas se amestecă maioneza, usturoiul pisat, zeama de lămâie şi frunzele de pătrunjel tocate, iar dressingul se asezonează cu sare şi piper. Se toarnă sosul peste compoziţia cu cartofi şi se amestecă totul cu atenţie, până când dressingul acoperă toate ingredientele. Salata poate fi servită ca atare sau ca garnitură pentru friptura de miel sau de pui.

Tarte cu mere şi struguri

Ingrediente (pentru 4 porţii): 1 foaie de aluat congelat, un măr roşu, 16 boabe de struguri roşii, o lingură şi jumătate de zahăr pudră, 1/4 lingură de praf de scorţişoară, 90 g gem de caise, smântână dulce şi îngheţată de vanilie pentru servire.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 180°C şi tapetaţi o tavă cu hârtie de copt. După ce foaia de aluat s-a dezgheţat, tăiaţi coca în patru pătrate, pe care le puneţi în tavă. Scoateţi cotorul mărului şi tăiaţi fructul în felii subţiri, apoi tăiaţi şi boabele de struguri pe jumătate. Într-un castron amestecaţi feliile de măr cu boabele de struguri, zahărul şi praful de scorţişoară. Puneţi acest amestec în mod egal în cele patru bucăţi de aluat. Împăturiţi marginile aluatului în aşa fel încât centrul tartelor să fie descoperit. Daţi prăjiturile la cuptor timp de 15-20 de minute sau până când aluatul se rumeneşte. Într-o crăticioară încălziţi gemul la foc mic, apoi turnaţi-l peste tartele coapte. Serviţi prăjiturile împreună cu smântână dulce şi îngheţată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS