5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinToamna în ţinute office

Toamna în ţinute office

V-aţi săturat de pantalonii clasici şi fustele midi la care asortaţi un sacou? V-aţi dori o ţinută de serviciu puţin altfel? Designerii vă vin în ajutor cu idei de ţinute comode, călduroase, dar şi ele-gante şi atrăgătoare.

Piesele vestimentare uni pierd teren în faţa carourilor, de diferite culori şi dimensiuni, care sunt omniprezente în colecţiile internaţionale pentru această toamnă. Vivienne Westwood, Paul Smith, Adam Lippes, Missoni, Louis Vuitton au prezentat diverse variante care pot fi adaptate ţinutelor noastre de zi, respectând regulile pieselor de vestimentaţie profesionale. Un imprimeu cadrilat într-o paletă neutră (gri cu crem, negru cu bej) va putea fi asortat cu multe alte piese separate (o cămaşă turcoaz, un cardigan scurt roşu, o helancă oranj), perfecte pentru a vă îmbrăca într-o zi răcoroasă de toamnă la serviciu. Şi dacă v-aţi îndrăgostit de imprimeul cadrilat şi nu vă puteţi despărţi de el nici la sfârşit de săptămână, în timpul liber, alegeţi un sacou în carouri, pe care îl puteţi asorta şi cu jeanşi.

Sugestii pentru fiecare

Nu toată lumea este adepta acestor imprimeuri, aşa că puteţi trece pe lângă ele, oprindu-vă, în schimb, în faţa rochiilor croşetate sau din tricot, o ţinută ideală pentru serviciu. Tricotajele sunt unul din trendurile sezonului, însă trebuie să aveţi puţin mai multă grijă atunci când le alegeţi pentru o zi de lucru. Specialiştii vă recomandă o rochie tricotată sau din jerseu de tricot, care să se potrivească siluetei dumneavoastră. Cu cât mai simplu va fi modelul, cu atât veţi avea mai multe variante de accesorizare, de la botine, pantofi cu toc, balerini, până la detalii de genul brăţări metalice, ceas jucăuş, colorat, din plastic, o geantă mare.
Şi rochia neagră, midi, mulată pe corp, este o variantă. În combinaţie cu un sacou sau un trenci de culoare deschisă, va oferi ţinutei de serviciu o notă aparte. Nu uitaţi nici de cureaua lată, care trebuie asortată cu pantofii sau cizmele, iar nota de eleganţă şi de feminitate vă va fi acordată.
Aceeaşi rochie poate fi purtată la fel de bine cu un poncho sau o capă scurtă. Sunt şic, dar şi casual, sunt voluminoase, ideale pentru lunile de toamnă.
Şi rochiile cu o linie lejeră, uşor evazate, care avantajează siluetele drepte, băieţoase, dar şi femeile care vor să îşi camufleze zona bazinului şi a şoldurilor sunt o alegere inspirată, mai ales dacă sunt purtate cu tocuri groase.

Materialele care vă îmbracă

Şi pentru că toamna este un anotimp rece, materialele acestui sezon sunt stofele (uni sau cu imprimeuri), blana şi pielea simplă sau în inserţii pe alte materiale. Cromatica sezonului rece pe linia business urmează culorile închise (negru, gri antracit), la care se adaugă nuanţele naturale (maro ocru, teracotă, bej) şi movul, un răsfăţat al toamnei. Şi dacă vi se pare că aceste nuanţe sunt un pic cam sobre, nu ar strica să adăugaţi puţină culoare fiecărei ţinute, de exemplu, puţin roşu, care se potriveşte foarte bine cu orice nuanţă neutră, bleumarin, bej, gri şi subliniază orice ţinută în culori închise. Încercaţi să combinaţi, de exemplu, o bluză albă de mătase, cu mâneci largi, cu nişte pantaloni foarte largi de inspiraţie masculină, cărora să le adăugaţi nişte pantofi roşii cu toc sau botine în aceeaşi nuanţă. La fel de bine alegeţi o ţinută gri deschis, peste care puneţi un trenci roşu. De asemenea, nu ezitaţi nici în faţa accesoriilor roşii – curele, genţi, eşarfe, ceasuri – sau haine în al căror imprimeu să se observe pete de roşu.
La fel de bine, în acest sezon se poartă mai multe culori de accent – turcoaz, corai, violet, galben.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII