Acasă Magazin Peşte cu ţelină şi sos de portocale

Peşte cu ţelină şi sos de portocale

-

Ingrediente: 1 kg de peşte (trunchi, curăţat foarte bine), 350 g ţelină tăiată fâşii, 150 g morcov tăiat fâşii, 3 cepe mici (sau una mare) tocate mărunt, 4 linguri ulei, o portocală (coaja şi zeama), apă, sare, piper, condimente pentru peşte.

Mod de preparare: Se condimentează peştele cu sare, piper, zeamă de lămâie şi condimente pentru peşte. Se dă la rece, acoperit cu folie alimentară, timp de 30 de minute. Într-o tigaie se pun două linguri de ulei, se adaugă ceapa, ţelina şi morcovul şi se călesc timp de 3-4 minute la foc mic. Se toarnă în tigaie 150-200 ml de apă sau supă de legume, se acoperă totul cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute. Între timp, se spală portocala foarte bine, se rade coaja pe răzătoare şi se stoarce zeama. Toate acestea se pun într-un castronel, în care se adaugă restul de ulei, sare, piper şi 150 ml de apă. Se combină ingredientele foarte bine, până se obţine un amestec omogen. Într-un vas rezistent la cuptor sau într-o tavă se pune amestecul de legume, apoi se aşază peştele şi peste toate se toarnă sosul obţinut din portocală. Preparatul se dă la cuptor la foc potrivit, timp de 25-30 de minute, până când peştele este frumos rumenit.

Menţiuni: Preparatul se poate servi ca atare sau cu garnitură de cartofi natur sau orez.
Timp de preparare: 45 de minute
Complexitate: redusă
(www.reteteculinare.ro)

ȘTIRI VIDEO GdS