6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTocăniţă cu fasole şi dovleac

Tocăniţă cu fasole şi dovleac

Ingrediente (pentru 4 porţii): 250 g de miez de dovleac, ulei de măsline, o ceapă roşie, un căţel de usturoi, o lingură de condimente orientale, 2 linguri de pastă de tomate, 400 g de roşii din conservă, un dovlecel, un ardei gras roşu, 150 g de ciuperci champignon, 400 g boabe de fasole, 1/2 cană de frunze de busuioc, sare şi piper, caşcaval ras.
Mod de preparare: Tăiaţi miezul de dovleac cubuleţe, spălaţi-le bine şi puneţi-le pe o farfurie de ceramică. Acoperiţi farfuria şi daţi-o la cuptorul cu microunde timp de 3 minute sau până când se înmoaie. Între timp, puneţi puţin ulei de măsline într-o cratiţă şi încălziţi-l la foc moderat. Adăugaţi ceapa roşie tocată peştişori şi căliţi-o timp de 3 minute sau până se înmoaie. Adăugaţi usturoiul pisat şi condimentele. Continuaţi prepararea timp de 2 minute sau până când condimentele îşi degajă aroma. Adăugaţi sosul de tomate, roşiile din conservă, dovlecelul şi ardeiul tocaţi cubuleţe şi ciupercile tăiate bucăţi mari. Daţi preparatul în clocot şi faceţi focul mic. Fierbeţi sosul neacoperit timp de 15 minute sau până când se îngroaşă. Adăugaţi apoi boabele de fasole spălate şi scurse şi bucăţile de dovleac. Mai lăsaţi totul pe foc încă 10 minute. Tocaţi busuiocul mărunt şi turnaţi-l în ploaie în tocăniţă, apoi asezonaţi cu sare şi piper. Presăraţi caşcaval ras şi daţi tocăniţa la cuptor timp de 1-2 minute, până când se topeşte caşcavalul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS