13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi utile în bucătărie

Sfaturi utile în bucătărie

– Pentru ca usturoiul să fie uşor de digerat, se lasă să se înmoaie într-un bol cu apă rece.
– Pentru a evita ca vinetele să absoarbă prea mult ulei în timpul prăjitului, se dau prin făină înainte.
– Dacă broccoli se taie în cuburi, acesta va da un plus de savoare supei făcută în casă. Dacă se taie în felii subţiri, acestea pot fi adăugate la un amestec de legume prăjite.
– Pentru realizarea unui caramel perfect, se pun câteva picături de suc de lămâie în amestecul de apă şi zahăr.
– Lămâia, înainte de a fi tăiată felii pentru ceai, se opăreşte pentru a fi mai aromată.
– Pastele care se adaugă la salate se pot fierbe în supa bine condimentată. Astfel salata e mai gustoasă şi mai picantă.
– Şunculiţa sau costiţa se va tăia mult mai uşor în felii subţiri dacă, mai întâi, cufundaţi cuţitul în apă fierbinte.
– Colţunaşii de casă sunt mai gustoşi dacă înainte de fierbere se ţin la frigider câteva ore.
– Peştele fript nu se mai lipeşte de tigaie dacă puneţi în ulei câteva bucăţele de unt sau rondele de lămâie.
– Ştrudelul devine mai aromat dacă amestecăm trei linguri de gem de gutui în umplutura de mere.
– Aluatul de tarte trebuie preparat cu o zi înainte de coacere şi lăsat cel puţin 12 ore la frigider. După ce îl întindeţi cu sucitorul, puneţi-l în formă şi mai lăsaţi-l la rece 30 de minute. Nu se va mai strânge la copt.
– Pentru a face ouă ochiuri în apă, adăugaţi în momentul clocotirii o linguriţă de oţet pentru ca albuşul să stea compact în jurul gălbenuşului.
– Dacă vreţi ca omleta pe care o pregătiţi să fie mai pufoasă adăugaţi câteva linguriţe de apă atunci când bateţi ouăle.
– Carnea sărată se desărează uşor dacă se spală cu apa fiartă în care s-a dizolvat zahăr pudră.
– Ţelina rămâne proaspătă pentru mai mult timp dacă este învelită în folie de aluminiu şi pusă în frigider.
– Pentru a coace mai uşor cartofii, ţineţi-i în apă sărată timp de 15 minute, înainte de a-i băga la cuptor.
– Dacă o supă dreasă trebuie încălzită, nu o lăsaţi să dea în fiert sau o încălziţi la bain-marie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS