15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrăjitură colibri

Prăjitură colibri

Ingrediente: 150 g de făină cu agent de creştere, 115 g făină normală, o linguriţă de bicarbonat de sodiu, 1 linguriţă de scorţişoară pisată, 160 g de zahăr brun, 65 g de nucă de cocos deshidratată, 3 ouă, 200 g de unt, 2 banane, 440 g ananas din conservă, 250 g cremă de brânză dulce, o linguriţă de esenţă de vanilie, 150 g zahăr pudră, 30 g fulgi de nucă de cocos prăjiţi
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 180°C. Ungeţi o tavă rotundă de prăjituri (cu diametrul de 22 cm) şi tapetaţi-o cu hârtie de copt. Cerneţi ambele tipuri de făină într-un castron şi peste ele adăugaţi bicarbonatul, scorţişoara, zahărul brun şi nuca de cocos deshidratată. Amestecaţi toate ingredientele până când compoziţia se omogenizează. Încorporaţi apoi ouăle bătute uşor, untul topit şi răcit, bananele făcute piure şi ananasul tăiat cuburi. Puneţi compoziţia în tavă şi daţi-o la cuptor timp de o oră sau până când constataţi că prăjitura este coaptă (aplicând testul cu scobitoarea). Puneţi prăjitura deoparte şi lăsaţi-o până când se răceşte complet. Între timp, cu ajutorul unui mixer amestecaţi foarte bine crema de brânză, esenţa de vanilie şi zahărul pudră, până când compoziţia devine moale şi cremoasă. Întindeţi această compoziţie deasupra şi pe marginile prăjiturii. La sfârşit, presăraţi peste tot fulgii de nucă de cocos şi serviţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS