22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMărunţişurile care vă pot face fericiţi

Mărunţişurile care vă pot face fericiţi

Există lucruri mărunte pe care le puteţi aduce în viaţa de zi cu zi pentru a o face mai frumoasă, pentru a îndulci cât de cât griul cotidian.

Mirosul, dar mai ales gustul mirific al cafelei de dimineaţă sunt unele dintre micile plăceri, pe care iubiţi să le faceţi în fiecare zi, chiar dacă aceasta presupune renunţarea la câteva minute bune de somn. Şi lucrurile ar fi cu atât mai plăcute dacă aţi împărţi savoarea momentului cu persoana iubită. O ceaşcă de cafea fierbinte servită la pat într-o companie aleasă, la o mică discuţie amicală, vă poate lumina întreaga zi.
Efectele cafeinei care protejează şi stimulează nivelul serotoninei şi dopaminei din creier, ce dau organismului senzaţia de bine şi menţin în stare de activitate şi vigilenţă sistemul nervos, în combinaţie cu discuţiile intime, vă vor ajuta să începeţi ziua cu zâmbetul pe buze.
Nu uitaţi înainte de a ieşi pe uşă nici de sărutul şi îmbrăţişarea celui iubit. Grijile se risipesc, sentimentul siguranţei şi al dragostei care vă încarcă sufletul vă transpun parcă pe un norişor.
Există chiar şi o explicaţie ştiinţifică potrivit căreia această stare de bine pe care o simţim fiecare dintre noi atunci când împărţim săruturi şi îmbrăţişări cu cel iubit. Se pare că „în aceste situaţii se declanşează în creier un proces chimic care scade nivelul cortizonului, supranumit hormonul stresului, şi creşte nivelul oxitocinei, hormonul responsabil cu plăcerea sexuală“, susţin specialiştii.

Gesturi mici, dar cu greutate

Şi o mică atenţie oferită sau primită din partea celui drag vă va înfrumuseţa viaţa de cuplu. O surpriză plăcută, de genul unei cine romantice, poate impresiona şi surprinde în mod plăcut partenerul, care cu siguranţă vă va răsplăti cu acelaşi gen de atenţii. Aşa că, nu vă miraţi dacă într-o zi un trandafir se va strecura printre hârtiile de pe birou, trimis, poate, printr-un mesager, împreună cu un bileţel de iubire. Mai puteţi picura puţin romantism din când în când şi la ceas de seară, după o zi istovitoare la serviciu. Amânaţi momentul sosirii acasă şi propuneţi partenerului de viaţă o întâlnire, ca-n primii ani ai relaţiei, pe una dintre aleile oraşului, la câteva străduţe de locuinţă dacă sunteţi prea obosiţi. O plimbare de mână, ca doi îndrăgostiţi, vă va face să vă relaxaţi, să uitaţi pentru moment de grijile de peste zi. În plus, punctează specialiştii, „30 de minute de mişcare vă stimulează tonusul psihic şi diminuează cu 50 la sută riscul de a face o depresie. În plus, reduce tensiunea arterială, vă dezvoltă forţa musculară şi vă ajută să dormiţi mai bine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS