16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCălătorie în jurul lumii

Călătorie în jurul lumii

O călătorie în jurul lumii îţi dă posibilitatea de a ajunge prin numeroase oraşe, ţări sau chiar continente pentru a vedea cele mai minunate locuri de pe Pământ.

Oricine îşi doreşte un concediu de neuitat, dar unele dintre cele mai frumoase şi interesante vacanţe sunt circuite în jurul lumii. Dacă Jules Verne ne spunea în 1904 cum este „Ocolul Pământului în 80 de zile“, astăzi, prin intermediul avionului, poţi face mult mai puţin timp.
Preferinţele sunt variate şi unii oameni vor să facă circuite fie în mai multe ţări, fie în mai multe continente sau se opresc doar la tururi prin oraşe importante.
Prin intermediul acestor circuite veţi avea ocazia să vizitaţi cele mai importante obiective turistice din diferite oraşe, posibilitatea de a vizita mânăstiri, teatre, muzee, parcuri, monumente de artă. Vi se oferă o şansă unică de a intra în contact direct cu alte stiluri de viaţă, de a descoperi principalele obiceiuri locale.

Tur în 27 de zile

Pe site-ul unei agenţii de turism am descoperit un circuit interesant de 27 de zile, care trece prin mai multe oraşe importante precum New York, Los Angeles, Papeete, Bora Bora, Sydney, Brisbane şi Kuala Lumpur. New York City, sau Big Apple, este oraşul care nu doarme niciodată. Adăposteşte nenumărate comori: Statuia Libertăţii, Empire State Building, Central Park,  Broadway, Rockefeller Center, Guggenheim Museum, Metropolitan Museum of Art.
Los Angeles este al doilea mare oraş din SUA şi se poate lăuda cu unele dintre cele mai rafinate muzee, restaurante şi hoteluri, plaje nesfârşite şi zone exclusiviste de cumpărături Rodeo Drive. Să nu uităm de Walk of Fame, Grauman’s Chinese Theatre sau Kodak Theatre, de Hollywood, de marile studiouri cinematografice sau de casele starurilor. Papeete este capitala statului Tahiti, cea care le oferă turiştilor pieţe tradiţionale colorate, muzee de artă şi istorie, grădini botanice, dar şi o viaţă de noapte foarte animată. Hotelul  Le Meridien Tahiti este situat în apropierea unora dintre cele mai cunoscute atracţii turistice: Peşterile Maara, Muzeul Gauguin sau Muzeul Scoicilor.
Insulă de origine vulcanică, Bora Bora este, de fapt, un complex de mici insuliţe, formate de-a lungul unei bariere de corali din jurul insulei principale. Apele albastre adăpostesc o varietate de peşti tropicali, viu coloraţi, rechini flămânzi pe care îi puteţi hrăni (shark feeding), pisici de mare. Perlele sunt simbolul Polineziei Franceze, astfel încât nu scăpaţi ocazia să vizitaţi ferma de perle, situată pe insula principală. Nu trebuie ratat un safari pe drumurile săpate de soldaţii americani în munte, prin vegetaţia luxuriantă, iar de la înălţime veţi avea vedere asupra întregului ocean. Un punct de interes îl reprezintă tunurile căţărate de americani pe coama vulcanului, dar care nu au fost niciodată folosite.
Sydney este cel mai populat oraş din Australia, capitala statului New South Wales şi locul primei colonii europene, stabilită în anul 1788. Este locul a numeroase clădiri istorice, dar şi al unor opere arhitectonice moderne – Opera din Sydney – muzee (Muzeul Australian de Istorie şi Antropologie, Muzeul de Artă Contemporană, Muzeul Maritim), zgârie-nori şi grădini. Brisbane este capitala Queensland, unul dintre cele mai cosmopolite oraşe ale Australiei, situat între plaje însorite în est şi păduri tropicale montane în vest. Aveţi  posibilitatea de a vizita numeroase galerii şi muzee (printre care Galeria de Artă Queensland şi Galeria de Artă Modernă), grădini botanice, dar nu trebuie ratat Story Bridge, locul de unde veţi avea cea mai frumoasă imagine asupra întregului oraş. De asemenea, Brisbane este faimos pentru bariera de corali şi nenumăratele locuri în care se pot face scufundări. Kuala Lumpur este capitala Malaieziei, o încântătoare îmbinare de influenţe culturale şi tradiţii. Punctele de interes sunt: Peşterile Batu, Oraşul Chinezesc, Piaţa Independenţei, Istana Negara (Palatul Regal), Grădinile (incluzând Parcul Fluturilor, Parcul Păsărilor şi Parcul Orhideelor), Muzeul Naţional, Turnurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU