27.8 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024

Pui „Diane“

Ingrediente (pentru 4 porţii): 4 fileuri din piept de pui, cu piele, 700 g cartofi, 30 g unt nesărat, 2 linguri de ulei de măsline, 3 cepe mici, 2 căţei de usturoi, 125 ml supă de pui, 2 linguriţe de muştar Dijon, 1 lingură de sos Worcestershire, 60 ml coniac, 125 ml smântână groasă, 2 linguri de pătrunjel, 2 linguriţe de zeamă de lămâie, sare şi piper.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 180°C. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i cubuleţe, aşezaţi-i într-o tavă de cuptor, stropiţi-i cu o lingură de ulei şi condimentaţi-i cu sare şi piper, apoi daţi tava la cuptor până când pregătiţi carnea. Încălziţi untul şi restul de ulei într-o tigaie, la temperatură moderată. Condimentaţi fileurile de pui, apoi prăjiţi-le câte 2-3 minute pe fiecare parte până când se rumenesc. Aşezaţi fileurile în tavă, întoarceţi cartofii şi mai lăsaţi totul la cuptor timp de încă 5 minute sau până când carnea se pătrunde. În tigaia în care aţi prăjit carnea adăugaţi ceapa tocată şi căliţi-o timp de un minut. Adăugaţi usturoiul tăiat mărunt şi lăsaţi totul pe foc 30 de secunde. Adăugaţi supa, muştarul, sosul, coniacul şi smântâna, amestecaţi până se omogenizează şi fierbeţi compoziţia la foc moderat, timp de 2-3 minute. Adăugaţi pătrunjelul tocat şi zeama de lămâie, sare şi piper după gust. Serviţi puiul şi cartofii împreună, turnând sosul peste preparat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS