10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi practice în bucătărie

Sfaturi practice în bucătărie

– Când preparaţi clătite nu faceţi greşeala să puneţi întâi ouălele şi laptele şi peste ele să presăraţi făina în ploaie. Puneţi întâi făina, faceţi în mijloc o adâncitură şi acolo turnaţi ouălele, făina şi uleiul. Amestecaţi-le dinspre centru înspre mijlocul castronului, încet, până se omogenizează.
– Presăraţi pudră de gelatină cu aromă de fructe peste budinca de vanilie, pentru a-i oferi mai multă savoare şi un aspect şic.
– Pentru un ceai cu efect răcoritor, amestecaţi ceaiul cu una sau două linguriţe de jeleu de mentă.
– Pentru a obţine un sos delicios de usturoi, amestecaţi şase căţei de usturoi zdrobiţi în jumătate de cană de unt, împreună cu arpagic şi pătrunjel. Congelaţi mixtura în plastic în formă de batoane. Folosiţi la fripturi, legume sau presăraţi peste mâncare.
– Pentru a da o culoare mai aurie crustei plăcintei, ungeţi cu lapte sau ouă bătute, înainte de a o da la cuptor.
– Slănina rezistă timp mai îndelungat dacă se freacă cu sare, piper, foi de dafin.
– Carnea friptă de porc va fi mustoasă, dacă înainte de servire se va ţine puţin deasupra unei cratiţe cu apă clocotită.
– Cartofii „în coajă“ nu se sfărâmă dacă înainte de a-i pune la fiert îi ungeţi cu ulei în care aţi dizolvat un vârf de cuţit de sare.
– Ciorba de fasole verde sau uscată va fi mai aromată dacă i se adaugă o linguriţă de zahăr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS