13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSalată cu carne de miel

Salată cu carne de miel

Ingrediente (pentru 4 porţii): 2 fileuri de miel (600 g), 2 ardei iuţi roşii, un căţel de usturoi, 50 g zahăr de palmier, 175 ml oţet aromat, 1 castravete, 1 morcov, 1 ridiche albă, 1/2 cană de frunze de mentă proaspete, 1/2 cană de frunze de coriandru, 100 g fasole verde, 2 linguri de ulei de măsline, sare şi piper.  
Mod de preparare: Curăţaţi ardeii iuţi de seminţe, tăiaţi-i foarte fin şi puneţi-i într-o tigaie împreună cu usturoiul pisat, zahărul şi oţetul. Aduceţi totul la punctul de fierbere, amestecând continuu pentru a dizolva zahărul, apoi lăsaţi amestecul să se răcească. Între timp, tăiaţi castravetele în rondele subţiri şi tocaţi fideluţă morcovii şi ridichea. Amestecaţi legumele într-un castron, împreună cu menta, coriandrul şi fasolea verde. Preîncălziţi grătarul. Ungeţi bucăţile de carne de miel cu ulei de măsline, condimentaţi cu sare şi piper şi prăjiţi fiecare file, pe fiecare parte, timp de 2-3 minute (carnea trebuie preparată mai în sânge). Lăsaţi carnea să se răcească puţin. Stoarceţi bine legumele şi turnaţi peste acestea jumătate din sosul preparat cu ardei iute, usturoi, zahăr şi oţet. Crestaţi carnea de miel. Împărţiţi salata în farfuriile pe care veţi servi preparatul, puneţi în fiecare farfurie o bucată de carne şi apoi turnaţi restul sosului în mod egal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS