13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Împreună de 85 de ani
Când iubirea este eternă, ea intră chiar şi în Cartea Recordurilor. Cel puţin aşa s-a întâmplat unui supercuplu, căsătorit de 85 de ani. Acest mariaj record i-a ajutat pe Liu Fuben, de 95 de ani, şi pe soţia sa, Shi Jijui, de 100 de ani, să intre în Cartea Recordurilor. În ciuda faptului că mariajele din zilele noastre sunt din ce în ce mai efemere, cei doi bătrânei, încă extrem de îndrăgostiţi unul de celălalt, au rezistat împreună aproape un veac. Căsnicia celor doi este cea mai longevivă de pe planetă. „Secretul iubirii noastre? Să îi dai mereu dreptate nevestei. Noi suntem încă foarte îndrăgostiţi şi aşa vom fi mereu“, crede Liu Fuben. Shu Jijui este de acord cu soţul său, însă nu ascunde faptul că partenerul său de viaţă, deşi îi dă dreptate, la final „face tot cum vrea el“. Cei doi soţi, care locuiesc în Beijing, s-au căsătorit în 1924, pe când erau foarte tineri, aşa cum cereau tradiţiile acelor vremuri.
„În acea perioadă, în satul nostru era obiceiul ca bărbaţii să se căsătorească foarte devreme. Mireasa aleasă trebuia să fie mai mare cu câţiva ani decât bărbatul, astfel încât să fie suficient de matură pentru a avea grijă de familie“, povesteşte Shi Jijui. În cei 85 de ani de căsătorie, Liu şi Shi au avut şase copii. Referindu-se la părinţii săi, Liu Shuxi, fiul de 64 de ani al celor doi chinezi, povesteşte: „Ei se iubesc încă foarte mult. Iar mama a avut mereu grijă de tata“.

Gisele Bundchen a ales numele odraslei
După consultări asidue cu soţul ei, jucătorul de fotbal american Tom Brady, supermodelul brazilian Gisele Bundchen a ales numele pentru băieţelul său. Micuţul, care a văzut lumina zilei pe 9 decembrie, se va numi Benjamin. Supermodelul a dorit să împărtăşească acest moment fericit cu toţi fanii ei. „Vreau să vă mulţumesc tuturor din toată inima pentru dragostea imensă pe care am primit-o aici, pe site-ul meu. Este o plăcere să primesc mesaje de la fiecare dintre voi. Trăiesc un moment special în viaţa mea. Benjamin este o binecuvântare şi nu aş putea fi mai fericită decât acum. De asemenea, vreau să urez tuturor un Crăciun Fericit şi un 2010 plin de lumină. Vă pup, Gisele“.

Turtă dulce de Cartea Recordurilor
Cea mai lungă turtă dulce din lume măsoară 1.052,30 metri şi a doborât toate recordurile existente până acum. Prăjitura lungă de peste un kilometru a fost pregătită la sfârşitul săptămânii trecute în faţa Ludwigsburger Schloss din Germania. Pentru această prăjitură, care cântăreşte aproape şapte tone, Stefan Koch şi Konrad Friedmann din Oppenau au folosit 150 de saci de făină,  1.700 de kilograme de miere, 1.000 de kilograme de miez de nucă, 900 de kilograme de alune şi 160 de litri de Schwarzwälder Kirschwasser (rachiu obţinut prin distilarea cidrului de cireşe). Cele 16.666 de bucăţi de turtă dulce de 70 de centimetri vor fi vândute în scopuri caritabile. Cei doi germani speră acum ca recordul lor să fie omologat oficial şi de reprezentanţii Cărţii Recordurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS