27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024

Scurte ştiri

San Francisco, reconstituit din scobitori
Un american a realizat o machetă a oraşului San Francisco folosind numai scobitori, informează site-ul zigonet.com. Scott Weaver, acum în vârstă de 49 de ani, munceşte de 35 de ani la ambiţiosul proiect şi până acum a utilizat 100.000 de scobitori pentru a reproduce o parte a metropolei, inclusiv celebrul pod Golden Gate. Americanul a început această muncă minuţioasă pe vremea când era adolescent, iar macheta pe care a realizat-o este foarte bogată în detalii: străzile, podul Golden Gate, clădirile şi monumentele istorice, toate au fost executate în aşa fel încât să reflecte cât mai bine realitatea. Sculptura, intitulată sugestiv „Plimbare prin golf“, este înaltă de 2,70 metri şi cuprinde locurile care îi sunt dragi artistului. Scott Weaver a primit deja o ofertă de cumpărare pentru macheta sa, un muzeu oferindu-i pentru sculptură fabuloasa sumă de 60.000 de euro.

Cântece de Crăciun în închisorile din Arizona
Un şerif din statul Arizona a decis ca pe întreaga perioadă a Sărbătorilor de iarnă la difuzoarele tuturor închisorilor din comitatul pe care îl conduce să nu se audă altceva decât colinde. După cum informează site-ul zigonet.com, programul radiofonic nonstop impus de şerif conţine colinde de Crăciun provenite din toată lumea, dar şi cântece religioase. Măsura impusă de autorităţi nu este pe placul deţinuţilor din Maricopa, şase dintre aceştia depunând chiar plângere împotriva acestei practici. Deţinuţii şi-au motivat nemulţumirile spunând că au fost „forţaţi să participe la sărbători religioase“, dar şi că un astfel de program radiofonic este „o pedeapsă crudă şi neobişnuită“. Patru dintre plângeri au fost respinse, iar şeriful a anunţat că se va asigura personal ca şi cu celelalte două să se întâmple la fel.

Bolid de Formula 1, realizat din pâine
Bucătarii de la hotelul Royal Plazza on Scotts din Singapore şi-au dovedit măiestria creând o maşină de Formula 1 în mărime naturală, realizată din mai multe sortimente de pâine. După cum informează site-ul zigonet.com, pentru construirea monopostului a fost nevoie de 14 litri de apă, 15 kilograme de drojdie, două kilograme de sare şi peste zece litri de colorant alimentar. Bucătarii au muncit 549 de ore pentru a realiza sculptura comestibilă, însă datorită succesului de care s-au bucurat, cu toţii s-au declarat mulţumiţi şi mândri de realizarea lor. La bilanţul total a reieşit că bucătarii au folosit 10.000 de pâini de 22 de feluri, iar costurile totale aferente maşinii de Formula 1 din pâine s-au ridicat la peste 15.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS