10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Scurte ştiri

Alexandru Toth, un rebusist de Cartea Recordurilor
Un român a realizat cel mai mare joc de cuvinte încrucişate din lume şi acum se pregăteşte să intre în Cartea Recordurilor. Pasionat din copilărie de taina rebusului, Alexandru Toth, care este colaborator al Gazetei de Sud, a făcut un impresionant covor de cuvinte care măsoară 2,7 metri înălţime şi 4,5 metri lungime şi care cuprinde 25.633 de definiţii. Acest ultim careu depăşeşte astfel actualul record, stabilit de un belgian care a compus în cinci ani un careu de 18.000 de cuvinte. Alexandru Toth nu este la prima „ispravă“ de acest fel. În 1999, el a realizat cea mai lungă integramă din lume, de 80 de metri lungime, compusă în limba română şi dedicată Zilei Naţionale a României, iar în 2005 a pus cap la cap o integramă poliglotă, de 16 metri lungime, compusă în limbile română, italiană, engleză, franceză, germană şi spaniolă.

Dans împotriva cancerului la sân
Angajaţii unui spital din oraşul american Portland au devenit celebri pe întreg mapamondul, graţie unui dans în grup, care a fost filmat şi postat pe internet. După cum informează site-ul zigonet.com, în înregistrarea video care circulă în spaţiul virtual, 200 de angajaţi ai Spitalului Providence St. Vincent, echipaţi cu mănuşi roz, dansează sincron, obiectivul lor fiind acela de a încuraja lupta împotriva cancerului la sân.  „Dansul mănuşilor roz“ se desfăşoară pe coridoare şi prin sălile de aşteptare şi a fost gândit ca un semn de susţinere şi încurajare pentru pacienţi. Coregrafia nu este foarte bine pusă la punct, iar mişcările nu sunt perfecte, însă dansatorii de ocazie au atins scopul principal al dansului, acela de a aduce zâmbetul pe buzele persoanelor care suferă de cancer la sân.

Kate Hudson ar schimba marele ecran cu scena de teatru
Kate Hudson îşi doreşte să joace într-o piesă de teatru, considerând că ar avea multe de învăţat dintr-o experienţă de acest gen. După cum informează site-ul femalefirst.co.uk, actriţa a declarat în mai multe rânduri că ar accepta cu mare drag un rol de teatru, dacă acesta ar fi compatibil cu statutul ei de familistă. Kate Hudson are un băieţel de cinci ani, Ryder, şi spune că, oricât de mult ar interesa-o să apară pe scena unui teatru londonez, ar cântări mult înainte de a accepta o propunere în acest sens, pentru ca decizia ei să nu îi afecteze viaţa de familie. „M-am gândit că m-aş distra jucând într-o piesă de teatru. Sunt conştientă că asta ar cere mai multă muncă, însă niciodată nu m-am dat înapoi de la asta. Aştept doar să mi se propună rolul perfect“, a declarat Kate Hudson.

Claire Danes, o soţie fericită

Claire Danes este de părere că toată lumea ar trebui să se căsătorească la un moment dat, informează site-ul femalefirst.co.uk. Actriţa, care în luna septembrie a acestui an s-a căsătorit cu iubitul ei, Hugh Dancy, în cadrul unei ceremonii secrete, este foarte mulţumită de căsnicia ei. Claire Danes crede că secretul din spatele fericirii sale este chiar căsătoria, motiv pentru care opinia ei este că nici o femeie nu trebuie să rămână nemăritată şi nici un bărbat nu trebuie să rămână burlac. „Eu mă simt minunat şi recomand tuturor să se căsătorească. Recunosc că pentru mine încă este o noutate, însă căsnicia îmi conferă o siguranţă de care mă bucur în fiecare zi. Avantajul meu este, probabil, şi faptul că părinţii mei au o căsnicie perfectă, aşa că am crescut cu un model demn de urmat“, a explicat actriţa, care, după spusele ei, încă îşi trăieşte luna de miere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS