13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinFursecuri „piersici“

Fursecuri „piersici“

Ingrediente:
Aluat: 3 ouă, 200 g zahăr pudră, 200 ml ulei, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilinat, coaja de la o lămâie, 600-700 g făină.
Umplutură: 250 g nuci măcinate, 50 g zahăr pudră, 20 g cacao, 1 plic zahăr vanilinat, 10 linguriţe rom, 6 linguriţe marmeladă acrişoară, 2 linguriţe suc de lămâie, 2 linguriţe suc de portocale, 2 linguriţe stafide înmuiate în rom.
Decor: coloranţi alimentari (roşu, galben şi verde), 500 g zahăr tos.
Mod de preparare:
Aluat:
Se freacă ouăle cu zahărul, zahărul vanilinat, coaja de lămâie, apoi se adaugă uleiul alternativ cu făina, care în prealabil a fost amestecată cu praful de copt. Se pot pune între 600 şi 700 g făină, cantitatea depinzând de mărimea ouălor. Se frământă un aluat din care se formează biluţe cu greutatea de 6-7 g. Acestea se aşază într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt, lăsând 2-3 cm între ele. Se apasă puţin pe fiecare biluţă, să nu crească prea mult în înălţime, şi se coc la o temperatură de 160-170 grade, timp de 15-20 de minute. Sunt gata când încep să prindă puţină culoare. După ce toate fursecurile sunt coapte, cu ajutorul unui vârf de cuţit mic de bucătărie se scobesc în aşa fel încât în gaura obţinută să intre umplutura următoare.
Umplutura:
Aluatul rămas după scobirea fursecurilor este amestecat cu nucile măcinate (în prealabil se pot prăji), cacao, zahăr şi zahăr vanilinat. Toate aceste ingrediente uscate se amestecă bine, după care se pun şi restul ingredientelor şi se frământă umplutura până devine nici prea moale, nici prea tare, numai bună de umplut fursecurile două câte două.
Mod de decorare:
Într-un bol se pun cam trei linguri de rom, în care se adaugă colorantul alimentar. Fursecurile lipite se ung cu o pensulă cu acest rom colorat, iar apoi se dau prin zahăr tos.
Menţiuni: În loc de umplutura de mai sus se poate folosi cremă de cacao din comerţ.
Timp de preparare: O oră
Dificultate: Redusă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS