16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Preşedintele PNL Mehedinţi şi-a dat demisia
În urma procentului foarte mic obţinut de Crin Antonescu în Mehedinţi, la alegerile prezidenţiale de duminică, preşedintele filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, Liviu Mazilu, şi-a dat demisia. Mazilu a spus că nu este nimic anormal şi că se ştia în interiorul partidului că, dacă nu va aduce un număr mare de voturi pentru Crin Antonescu, îşi va da demisia.
În cadrul conferinţei de presă susţinute ieri la sediul PNL din Drobeta Turnu Severin, Liviu Mazilu şi-a anunţat demisia atât din funcţia de conducere a partidului, cât şi din cea de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi. Acesta a spus că nu mai face faţă presiunilor PD-L, motiv pentru care a demisionat din CJ Mehedinţi.
„Am spus de la bun început că îmi voi da demisia dacă nu vom obţine un scor bun în judeţul Mehedinţi la alegerile prezidenţiale, dar noi am avut o campanie curată şi cinstită. Din funcţia de vicepreşedinte al consiliului judeţean mi-am dat demisia deoarece nu am mai făcut faţă presiunilor şi condiţiilor impuse de Partidul Democrat-Liberal“, a declarat Liviu Mazilu.

Alin GHICIULESCU

Austriecii ne împrumută cu dobândă
Banca HYPO Investmentbank AG, din Austria, a câştigat licitaţia pentru acordarea unui credit de 20 de milioane de euro organizată de Primăria Craiova. Potrivit edilului-şef Antonie Solomon, austriecii au oferit un cost total al creditului cu două milioane mai mic decât cel al concurenţei înscrise la licitaţie. Primarul nu a precizat care este costul licitat, dar a afirmat că el este „mai mic decât cel estimat de autoritatea contractantă“, respectiv 12,6 milioane de euro, fără TVA. Cu alte cuvinte, Craiova se împrumută 20 de milioane de euro şi înapoiază circa 32 de milioane de euro, fără TVA, în 20 de ani, perioada de derulare a creditului. Aproximativ 11 milioane de euro din împrumut vor fi folosite pentru cofinanţarea construcţiei pavilionului central al Centrului Multifuncţional, iar restul pentru cofinanţarea proiectului Water Park, în cazul în care acesta va fi susţinut şi cu fonduri din Programul Operaţional Regional. Prin hotărâre a consiliului local, banii pot fi utilizaţi şi pentru alte proiecte de investiţii.

Click News

Experţi contabili noi în Dolj
Doljul are încă 63 de experţi contabili şi contabili autorizaţi. În prezenţa unor reprezentanţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, precum şi a unor cadre universitare, 58 de experţi contabili şi cinci contabili autorizaţi au depus jurământul profesional, la sediul Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) – filiala Dolj, ai cărui membri au devenit. Cei 63 de noi experţi contabili şi contabili autorizaţi au promovat, în sesiunea din luna octombrie, examenul final (proba scrisă şi proba orală) care se organizează pentru aceste profesii.

Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS