9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Peste 540 de doljeni vor rămâne fără slujbe
Sărbătorile de iarnă nu vor fi liniştite nici anul acesta pentru salariaţii doljeni. Angajatorii au anunţat că în următoarea perioadă vor disponibiliza peste 540 de persoane. „Pentru luna noiembrie, angajatorii au anunţat că urmează să disponibilizeze 160 de angajaţi, iar pentru luna decembrie, 381 de persoane“, a declarat Aneta Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Potrivit acesteia, persoanele respective îşi desfăşoară activităţi în domenii precum construcţii, agricultură, industrie energetică, fabricarea uleiului şi grăsimilor, precum şi în industria încălţămintei şi industria textilă.
Click News

Zahăr de la UE pentru persoanele defavorizate
Primăria Târgu Jiu va începe de astăzi distribuţia zahărului pentru persoanele nevoiaşe din municipiu. Cantitatea pe care primăria o va primi de la Uniunea Europeană (UE) este de aproximativ zece tone, fiecare persoană urmând să beneficieze de două kilograme de zahăr. Potrivit evidenţelor Direcţiei de Asistenţă Socială Târgu Jiu, aproximativ 5.100 de persoane au depus cereri pentru a beneficia de făină şi zahăr din fondurile comunitare. Până în prezent, a fost distribuită o parte din cantitatea de făină de la UE, respectiv 35 de tone, câte cinci kilograme pentru fiecare beneficiar.
Eugen MĂRUŢĂ

Tragere la sorţi pentru şefii de secţii de votare
Tribunalul Gorj va stabili astăzi numele preşedinţilor şi al locţiitorilor de la secţiile de votare. Tragerea la sorţi va avea loc de la ora 9.00 şi va fi efectuată computerizat. Pentru a prinde un loc de preşedinte sau locţiitor, peste 2.000 de gorjeni au depus cereri în acest sens. În judeţul Gorj, vor fi 388 de secţii de votare, dintre care 73 speciale. Prefectul de Gorj, Liviu Andrei, a declarat că soft-ul care va realiza tragerea la sorţi va fi verificat de mai multe ori înainte de începerea procedurii propriu-zise. Reprezentanţii PD-L Gorj solicitaseră o tragere la sorţi clasică.
Eugen MĂRUŢĂ

Două gospodării inundate în Târgu Jiu
Pompierii din Târgu Jiu şi reprezentanţii primăriei au intervenit ieri în două zone din municipiu pentru a evacua apa venită de pe dealuri. Este vorba de o gospodărie din cartierul Iezureni, care a fost inundată, cea de-a doua fiind din localitatea componentă Drăgoieni. De menţionat că autorităţile din Gorj au primit zilele trecute avertizări de inundaţii pe râurile Motru şi Jiu.
Eugen MĂRUŢĂ

A crescut numărul gorjenilor cu handicap
Anul acesta, în judeţul Gorj a crescut numărul persoanelor cu handicap, comparativ cu anul trecut. Potrivit datelor obţinute de la reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, la începutul lunii noiembrie existau peste 10.100 de gorjeni care au un anumit grad de handicap. De la începutul anului şi până în prezent, în judeţ au mai apărut 1.286 de cazuri noi. „Pe 31 decembrie 2008 aveam 9.579 de persoane cu handicap. Cei mai mulţi dintre gorjenii care au un anumit grad de handicap nu mai au alt venit în afară de ajutorul de la stat. Din această categorie fac parte peste 3.760 de persoane. Mare este şi numărul de nevăzători, care în luna octombrie a ajuns la 2.134 de persoane. Cele mai multe cazuri noi evidenţiate în acest an sunt din rândul pensionarilor. În total, au fost 589 de cazuri noi: 194 – gradul I, 308 – gradul II, 87 – gradul III. Urmează cele ale persoanelor fără venit, 325 de cazuri în total, iar în ceea ce priveşte cazurile noi în care au fost încadraţi copiii, numărul acestora este de 101: 46 – gradul I, 34 – gradul II şi 21 – gradul III. Ultima categorie, cea a salariaţilor, are cel mai mic număr de cazuri noi – 85“, a declarat Carmen Dobrotă, inspector în cadrul DGASPC Gorj.
Eugen MĂRUŢĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS