30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazin11 grădinari pentru o floare

11 grădinari pentru o floare

Un studiu recent a demonstrat că o femeie „colecţionează“ de-a lungul vieţii sale amoroase 11 parteneri. Iar asta nu e tot. Femeile din ziua de azi au dat uitării romantismul şi, mai mult, fac sex din plictiseală sau ca să ardă calorii.

Un amplu studiu realizat pe un eşantion format din reprezentante ale sexului frumos din toate colţurile lumii, cu vârste cuprinse între 16 şi 49 de ani, a demonstrat că, în medie, femeile întreţin relaţii sexuale cu 11 parteneri de-a lungul vieţii. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 9.606 femei, obiectivul cercetătorilor fiind acela de a afla cât de informate sunt doamnele şi domnişoarele în ceea ce priveşte contracepţia şi hormonii şi care sunt aşteptările şi obiceiurile în materie de sex în lumea doamnelor. În medie, respondentele au declarat că şi-au început viaţa sexuală la 18 ani. 17 la sută dintre doamne au debutat în lumea erosului înainte de a împlini 15 ani, iar alte 32 la sută, înainte de a împlini 17 ani. Per total, aproape jumătate din femeile care au participat la sondaj şi-au început viaţa sexuală atunci când încă erau minore. Trebuie menţionat că europencele sunt femeile cu cel mai scăzut număr de parteneri, cu o medie de zece relaţii declarate. Primatul revine asiaticelor, cu 14,3 (însă 73% dintre respondente au preferat să nu răspundă), urmează sud-americanele, cu 12, şi nord-americanele, cu 11.

Adio romantism

În orice caz, romantismul pare să fi dispărut în mare parte din viaţa sexuală a doamnelor. Potrivit altui sondaj, realizat de această dată de doi profesori de psihologie de la University of Texas, Cindy Meston şi David Buss, cele mai multe femei fac sex fie din plictiseală, fie pentru a-şi atinge un obiectiv. Potrivit rezultatelor studiului, publicate în volumul „Why women have sex“, cele mai multe dintre doamne au invocat, printre principalele motive pentru care fac sex, faptul că aceasta este o metodă naturală pentru a scăpa de migrene, pentru a-şi convinge partenerul să spele vasele sau, pur şi simplu, din plictiseală, atunci când la TV nu este nimic interesant. Din câte se pare, pasiunea şi iubirea nu prea se mai regăsesc în vocabularul doamnelor, cel puţin nu în al celor intervievate de cei doi psihologi. Femeile interpelate au recunoscut că împart patul cu partenerul fie din „educaţie“, fie pentru a-şi arăta recunoştinţa după o cină romantică. Mai mult chiar, unele dintre respondente consideră sexul ca fiind o experienţă mistică, prin intermediul căreia se simt mai aproape de Dumnezeu, sau un fel de antrenament de aerobic.

Singuri în dormitor

Pentru a prelungi viaţa cuplului, indiferent că e vorba de perechile căsătorite sau de cele care trăiesc în concubinaj, cea mai eficientă metodă este de a menţine vie pasiunea şi dorinţa reciprocă. Un pas în acest sens este ca partenerii să nu mai împartă acelaşi dormitor. Potrivit specialiştilor, atunci când cuplul doarme în acelaşi pat, pot apărea atât probleme relaţionale, cât şi fizice. Cel puţin aşa crede Neil Stanley, specialist în probleme legate de somn. Acesta afirmă că în cazul cuplurilor care împart acelaşi dormitor, problemele legate de somn sunt cu 50% mai frecvente, consecinţele nefaste pentru sănătate fiind iminente.
Stanley a explicat că obiceiul de a împărţi acelaşi pat s-a răspândit începând cu revoluţia industrială, când oamenii care s-au mutat din mediul rural la oraş, pentru a munci în fabrici, erau nevoiţi să trăiască în spaţii restrânse. În trecut, în epoca victoriană sau în Roma antică, dormitorul nupţial era doar locul unde cei doi parteneri se întâlneau pentru a da frâu liber pasiunii, apoi fiecare mergea în camera sa.

Marea întrebare
De-a lungul istoriei, diverse studii au susţinut că motivele pentru care femeile fac în primul rând sex sunt legate de dragoste şi devotament, în timp ce altele indicau că plăcerea este o explicaţie la fel de validă la femei, ca şi la bărbaţi. Femeile sunt însă fiinţe complicate, a căror înclinaţie sexuală este determinată atât de emoţii, cât şi de starea fizică, lucru care indică de ce jumătate din acestea au dificultăţi în a fi stimulate sexual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS