Ingrediente: 450 g de fasole albă, 8 căni de apă la temperatura camerei, 2 linguri de ulei de măsline, o căpăţână de usturoi necurăţată, o ramură de salvie, o lingură de boabe de piper negru, o lingură de sare grunjoasă, ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Puneţi fasolea într-un vas cu apă rece şi lăsaţi-o la înmuiat peste noapte. Scurgeţi boabele de fasole şi puneţi-le într-un vas mare. Tăiaţi căpăţâna de usturoi în parte superioară (astfel încât să se vadă căţeii de usturoi). Adăugaţi peste fasole cele opt căni de apă, uleiul de măsline, usturoiul, salvia şi boabele de piper. Fierbeţi fasolea la foc mic timp de o oră şi jumătate, lăsând oala acoperită şi amestecând din când în când. Adăugaţi sarea grunjoasă. Lăsaţi fasolea să fiarbă încă 30 de minute, până când boabele devin moi, adăugând apă dacă mai este nevoie (boabele de fasole trebuie să fie acoperite de apă). Răciţi boabele de fasole în apă timp de o oră. Scurgeţi fasolea şi îndepărtaţi usturoiul, salvia şi boabele de piper. Stropiţi boabele de fasole cu ulei de măsline extravirgin şi serviţi preparatul.
Fasole cu usturoi şi salvie
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei