15.6 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinArpacaş cu mirodenii

Arpacaş cu mirodenii

Ingrediente: o ceaşcă de arpacaş, 2 ceşti de apă fierbinte, ulei de măsline, migdale tăiate bucăţi, o ceaşcă de arpagic, o ceaşcă de praz mărunţit, coriandru tocat, frunze de mentă tocate, o lingură de ulei de migdale sau de măsline, o lingură de zeamă de lămâie, sare, piper.
Mod de preparare:
Puneţi arpacaşul într-un castron, turnaţi apa fierbinte peste el şi acoperiţi vasul cu folie de plastic. Lăsaţi-l să se înmoaie, aproximativ zece minute. Între timp, încălziţi foarte bine uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu, apoi prăjiţi migdalele timp de un minut, amestecând încontinuu, până se rumenesc. Scurgeţi arpacaşul de apă, apoi amestecaţi-l cu prazul, mirodeniile tocate, uleiul de migdale sau de măsline şi zeama de lămâie. Puneţi sare şi piper după gust, după care adăugaţi migdalele prăjite. Serviţi-l la temperatura camerei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS