22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAmenajarea holului cu console

Amenajarea holului cu console

Holul reprezintă locul unde poposeşti pentru prima dată când intri într-o locuinţă. Este foarte important să crezi în acest spaţiu, unde să-ţi laşi umbrela, trenciul, dar şi grijile cotidiene.

Holul unei case reprezintă şi locul de primire a oaspeţilor, de aceea, o gazdă trebuie să cunoască anumite lucruri utile pentru amenajarea acestui spaţiu. Dacă locuiţi la bloc, holurile au dimensiuni destul de mici şi de aceea trebuie să valorificaţi spaţiul cât mai ingenios, pentru a nu aglomera această zonă-tampon, care face legătura între exteriorul şi interiorul unei locuinţe.
În hol există mai multe uşi şi ar fi indicat ca măcar pe cea dinspre sufragerie să o desfiinţăm pentru a da volum spaţiului. Dacă recurgem la acest truc, putem să punem în hol o gresie asemănătoare parchetului din sufragerie, iar zugrăveala ar trebui să fie continuată în acelaşi ton cromatic. De preferat pentru hol şi sufragerie sunt culorile deschise, care oferă o senzaţie de spaţialitate. Se poate crea şi un joc discret de culori, zugrăvind unul dintre pereţi, de preferat cel cu uşa de la intrare, într-o nuanţă mai închisă decât restul spaţiului.

Cinci paşi în amenajarea holului

O consolă este varianta perfectă pentru a mobila un spaţiu îngust, fie că este vorba despre holul de la intrare sau cel de la etaj. Dar nu numai atât. Un perete din living sau dormitor poate fi animat în acelaşi mod. Iată cinci paşi pentru a putea recrea acest decor, care vă trimite cu gândul la stilul clasic.
Pentru a realiza o decorare cu console, trebuie să mergeţi mai întâi prin magazinele de antichităţi, unde se mai găsesc astfel de console sau măsuţe mici pentru hol. Nu trebuie uitată nici casa bunicilor, care poate ascunde mobilier mai vechi, pe care să-l puneţi în valoare la intrarea în locuinţa dumneavoastră. După acest prim pas, trebuie să alegeţi o oglindă potrivită, cu o ramă mai simplă sau mai ornamentată, în funcţie de modelul consolei. Dacă aveţi loc, un scaun este binevenit, pentru că este mult mai practic să te încalţi din poziţia şezând. Consola sau măsuţa are rol multiplu: ornamental şi practic – pentru păstrarea cheilor, a corespondenţei, eventual a robotului telefonic. La capitolul obiecte decorative, un ceas de epocă poate fi alegerea ideală pentru a pune în evidenţă frumuseţea consolei. De asemenea, pentru un plus de farmec, pe ea poate fi aşezat un vas cu o mică plantă ornamentală care să iubească locurile cu mai puţină lumină naturală.
Un hol va fi şi mai bine pus în valoare dacă se va comanda şi un cuier care să se armonizeze cu consola sau măsuţa. El poate fi dotat în partea inferioară cu un loc pentru încălţăminte. Nu orice hol permite amplasarea unei piese de mobilier, însă, acolo unde se poate, este păcat să nu valorificăm acest aspect.

Cromatică

Alt lucru foarte important într-un hol îl reprezintă uşile care mai rămân după scoaterea celei de la sufragerie. Acestea trebuie să contribuie la unitatea cromatică a spaţiului, aşa că este indicat să le vopsiţi în aceeaşi nuanţă cu cea a pereţilor. Pentru a da un plus de culoare, puteţi alege o feronerie cu design interesant, fie din cupru, fie din bronz, în funcţie de nuanţa vopselei lavabile de pe pereţi. Dacă nu sunteţi adeptul gresiei pe hol, atunci îmbrăcaţi pardoseala în mochetă. Optaţi pentru acelaşi stil simplu şi pentru un tip care să se cureţe cu uşurinţă (de exemplu, mochetă cu fir răsucit).
Alt aspect pe care îl putem valorifica într-un hol este corpul de iluminat. Ideal este să avem posibilitatea de a amplasa o lampă înaltă şi elegantă, care să ofere o lumină intimă. Asortată cu restul accesoriilor, aceasta va atrage atenţia şi va crea o atmosferă caldă şi plăcută la intrarea în locuinţă.

Modern, cu influenţe etnice

Pentru a continua designul holului, trebuie să amenajăm în sufragerie o zonă ce face trecerea spre mixurile între stiluri, care sunt în mare vogă. De aceea, vă propunem un colţ care îmbină elementele moderne cu cele de influenţă etnică originală, care să se continue imediat după ce intri în sufragerie. Rezultatul? O consolă veselă, într-o paletă de culori ce aminteşte de nuanţele de verde-smarald cu irizaţii bleu ale apei din havuzul unei case marocane. „Un colţ în culori reci poate «răcori» o încăpere, oferindu-i totodată plusul de stil de care are nevoie. De aceea, propunerea noastră se bazează pe o combinaţie de mobilier cu design actual şi obiecte care te duc cu gândul la ţările însorite ale lumii. O consolă în nuanţe calde de galben-pai şi nisip se alătură unei oglinzi cu ramă din lemn, bogat ornamentată, a cărei suprafaţă finisată cu vopsea vernil a fost antichizată.
Suporturile pentru lumânări şi paharele decorative de inspiraţie marocană, realizate din mozaic de sticlă, ce îmbină nuanţe de auriu stins, verde acvatic şi bleu pal, fac casă bună cu mingile decorative din ratan împletit. Nimic mai potrivit pentru a evidenţia nuanţele reci decât o culoare caldă şi vibrantă. De aceea, am ales o veioză cu abajur franjurat, într-o nuanţă de roşu aprins, asortată cu draperia din apropiere şi cu pernele de pe scaun, care asigură contrastul necesar“, consideră arh. Mugur Kreiss.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS