10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPiept de pui în sos Bechamel

Piept de pui în sos Bechamel

Ingrediente: 600 g piept de pui, 150 g mozzarella, 200 g costiţă afumată, 100 g brânză brie, sare, piper, unt, pesmet.
Pentru sosul bechamel: 50 g unt, 50 g făină, 500 ml lapte, sare, piper, nucşoară (opţional).
Mod de preparare: Curăţaţi pieptul de pui de pieliţă, dezosaţi-l şi tăiaţi-l fâşii. Presăraţi peste el din belşug sare şi piper. Tapetaţi un vas termorezistent cu unt şi pesmet, aşezaţi în formă de rază un strat de fâşii de pui, apoi puneţi felii de mozzarella şi brânză brie. Costiţa afumată tăiată felii subţiri se aşază peste brânză. Puneţi din nou un strat de mozzarella şi brânză brie, terminând cu fâşii de pui. Băgaţi vasul la frigider cât timp preparaţi sosul. Pentru prepararea lui trebuie să topiţi la foc mic 50 g unt. Când acesta e complet topit, daţi la o parte cratiţa şi adăugaţi făina amestecând rapid, pentru a nu face cocoloaşe. Puneţi din nou pe foc mic şi amestecaţi două-trei minute, după care adăugaţi treptat laptele, sarea, piperul şi nucşoara, amestecând până se îngroaşă. Lăsaţi apoi cinci minute să se răcorească. Sosul călduţ turnaţi-l peste pieptul de pui, presăraţi pesmet deasupra, apoi băgaţi vasul în cuptorul încălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ o oră. Scoateţi pieptul şi lăsaţi-l să se răcească, după aceea serviţi-l.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS