Ingrediente: 600 g piept de pui, 150 g mozzarella, 200 g costiţă afumată, 100 g brânză brie, sare, piper, unt, pesmet.
Pentru sosul bechamel: 50 g unt, 50 g făină, 500 ml lapte, sare, piper, nucşoară (opţional).
Mod de preparare: Curăţaţi pieptul de pui de pieliţă, dezosaţi-l şi tăiaţi-l fâşii. Presăraţi peste el din belşug sare şi piper. Tapetaţi un vas termorezistent cu unt şi pesmet, aşezaţi în formă de rază un strat de fâşii de pui, apoi puneţi felii de mozzarella şi brânză brie. Costiţa afumată tăiată felii subţiri se aşază peste brânză. Puneţi din nou un strat de mozzarella şi brânză brie, terminând cu fâşii de pui. Băgaţi vasul la frigider cât timp preparaţi sosul. Pentru prepararea lui trebuie să topiţi la foc mic 50 g unt. Când acesta e complet topit, daţi la o parte cratiţa şi adăugaţi făina amestecând rapid, pentru a nu face cocoloaşe. Puneţi din nou pe foc mic şi amestecaţi două-trei minute, după care adăugaţi treptat laptele, sarea, piperul şi nucşoara, amestecând până se îngroaşă. Lăsaţi apoi cinci minute să se răcorească. Sosul călduţ turnaţi-l peste pieptul de pui, presăraţi pesmet deasupra, apoi băgaţi vasul în cuptorul încălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ o oră. Scoateţi pieptul şi lăsaţi-l să se răcească, după aceea serviţi-l.
Piept de pui în sos Bechamel
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei