10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Pilaf grecesc

Ingrediente: 1-1,2 kg copănele pui, 0,4 kg ficăţei de pasăre proaspeţi, 300 g orez, o conservă ciuperci, 50 g ulei de măsline, 150 g unt, 2 linguri bulion, un cub Maggi cu gust de găină, 2 cepe, apă, sare şi piper.
Mod de preparare:
Se spală bine copănelele. Se pun ciupercile la scurs. Se aureşte ceapa tocată în ulei, se pune carnea, se adaugă 100 g unt. Se prăjeşte puţin, apoi se adaugă 250 ml apă fierbinte în care s-au diluat cubul de Maggi şi bulionul. Când sosul a mai scăzut, se adaugă ciupercile şi se lasă pe foc până fierb ciupercile şi carnea. Se unge altă cratiţă cu restul de unt şi se aşază pe foc. Se adaugă orezul spălat şi se amestecă apoi cu grijă. Când orezul a absorbit toată grăsimea, se adaugă 750 ml apă fierbinte şi puţină sare şi se dă la cuptor pentru 20 de minute. Ficatul se frige pe grătar. Orezul fiert se pune pe un platou, iar în mijloc se aşază carnea şi ciupercile. Ficatul se pune în orez. Se decorează cu pătrunjel verde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS