11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024

Scurte stiri

Victoraş Iacob negociază cu Salernitana

Impresarul lui Victoraş Iacob, Traian Gherghişan, a declarat că în aceste zile poartă discuţii cu oficialii clubului Salernitana pentru transferul atacantului la gruparea italiană din Serie B. „Cei de la Salernitana sunt interesaţi de Victoraş Iacob. Negociem în aceste zile. Mai sunt câteva detalii de pus la punct, dar pe fir sunt şi echipe din Rusia. Victoraş este încântat de ideea de a juca în Italia, chiar dacă în Serie B. El ştie că poate mai mult şi va face totul să revină acolo în vârf, unde-i este locul“, a spus Traian Gherghişan. Victoraş Iacob este jucător liber, după ce şi-a reziliat contractul pe cale amiabilă cu FC Kaiserlautern. În cariera sa, atacantul a mai jucat la Rocar, Universitatea Craiova, FC Naţional, Rapid şi Steaua.

Ionuţ NICA

Jucătorii de la FC Sevilla ameninţă ziariştii

Fundaşul echipei FC Sevilla, Aquivaldo Mosquera, l-a avertizat pe Victor Fernandez, jurnalist la cotidianul AS, că i se va întâmpla „ceva periculos“, dacă va scrie în continuare despre prestaţiile sale. Incidentul a avut loc sâmbătă în holul unui hotel din Palma de Mallorca, unde FC Sevilla a întâlnit aseară în campionat, formaţia locală. AS notează că Mosquera l-a ameninţat pe jurnalist în condiţiile în care erau de faţă mai multe persoane, iar Cristobal Soria, oficial al grupării andaluze, a intervenit şi „a aplanat conflictul“. Internaţionalul columbian, de 27 de ani, a fost transferat de FC Sevilla în 2007 de la echipa mexicană Pachuca, pentru opt milioane de euro.

Ionuţ NICA

Anghelescu nu va mai antrena Nigerul

Antrenorul român Dan Anghelescu nu va mai antrena naţionala Nigerului, pe care a preluat-o în urmă cu şase luni, după ce Federaţia a decis să nu îi mai prelungească angajamentul scadent la sfârşitul acestui an. „Am hotărât ca înţelegerea selecţionerului să nu mai fie prelungită atunci când aceasta expiră, adică pe 31 decembrie“, a afirmat secretarul general al Federaţiei de Fotbal din Niger, Sani Abdou. Postul rămas vacant în urma plecării lui Anghelescu va fi ocupat de Frederic Costa, care, în prezent, antrenează naţionala Under 17 a statului african. Tehnicianul român, de 40 de ani, a fost numit selecţioner al Nigerului în luna iunie şi a avut ca obiectiv calificarea echipei în a doua fază a preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2010. Naţionala pregătită de Anghelescu a avut însă rezultate dezamăgitoarea şi nu a îndeplinit obiectivul fixat de Federaţie.Ionuţ NICA

Xavi, la Barca până în 2014

Mijlocaşul spaniol Xavi Hernandez a semnat un nou angajament cu FC Barcelona, valabil până în 2014, când acesta va împlini 34 de ani. „Este un adevărat privilegiu că mă aflu la acest club de atâtea sezoane. Barcelona este echipa vieţii mele“, a afirmat internaţionalul spaniol, care a debutat la prima echipă a catalanilor în urmă cu zece ani. Xavi, de 28 de ani, al cărui vechi contract expira în 2010, a devenit al treilea jucător în topul salariilor de la FC Barcelona, după Lionel Messi şi Samuel Eto’o. Xavi Hernandez se află în lotul Barcelonei din 1998 şi a marcat pentru catalani şase goluri în acest sezon, trei în Primera Division şi trei în Liga Campionilor.

Ionuţ NICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS