16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024

Poveste de iarnă

Moş Crăciun a venit sâmbătă cu tolba plină de poveşti pe scena Teatrului Liric „Elena Teodirini“, graţie actorilor păpuşari ai Teatrului „Colibri“.

Copiii, îmbujoraţi şi dornici să-l întâlnească pe Moş Crăciun în piesa pusă în scenă de actorii păpuşari de la Teatrul „Colibri“, aşteptau cu nerăbdare sâmbătă, la ora prânzului, începerea ultimei premiere din acest an. Înarmaţi cu cele mai dragi jucării de acasă, care nu puteau lipsi de la întâlnirea cu Moşul, micuţii craioveni îşi căutau locul în sală. Nerăbdarea creştea cu fiecare minut, iar conversaţiile se învârteau numai în jurul momentului sosirii Moşului. Gongul a făcut ca liniştea să se aştearnă în sală. „Povestea de iarnă“ începea. Trei pui de cioară i-au introdus în atmosfera frumoasă a iernii, a serii în care Moşul cu sania trasă de reni urma să sosească plin cu daruri multe pentru copii. Micuţii pui de cioară s-au străduit să-i pronunţe corect numele, crezând că numai astfel Moş Crăciun nu-i va uita. Şi, la un clinchet de zurgălăi, personajul atât de îndrăgit şi-a făcut intrarea în scenă. Dar Moşul nu era deloc vesel. Renii săi dispăruseră ca prin minune, iar darurile nu puteau ajunge la cei mici, care din timp avuseseră grijă să-şi aştearnă pe hârtie dorinţele. Şi, totuşi, doi iepuraşi zglobii, auzind strigătul de ajutor al Moşului, i-au întins o mână de ajutor. S-au oferit să tragă sania, ca toţi copiii să aibă în noaptea de Ajun cadouri sub brad. Planurile vulpii şi ale lupului, care ascunseseră renii, au fost dejucate. Răutatea lor nu s-a oprit însă în acest punct. Erau hotărâţi să facă totul pentru ca Moşul să nu poată aduce bucurii în sufletele copiilor. I-au furat sacii cu daruri, ba, mai mult, i-au prins şi pe cei doi iepuraşi şi pe cioara mamă, care le venise în ajutor. Moşul a aflat de planurile odioase şi le-a oferit răsplata faptelor lor. I-a eliberat pe cei ce i-au întins o mână de ajutor şi i-a înhămat la sanie pe vulpe şi pe lup. Lecţia le-a prins bine, spre amuzamentul asistenţei. Şi, pentru că Moşul este bun, le-a oferit la primirea renilor un mic dar, pe măsura cuminţeniei lor. Odată renii înhămaţi la sanie, toţi copiii au primit daruri.

U cadou din partea actorilor

 

Presărată cu cântece de iarnă, colinde, „Povestea de iarnă“ a prins viaţă graţie actorilor păpuşari Costel Ionescu, Mugur Prisăcaru, Mihai Brumă-Uzeanu, Iulia Cârstea, Oana Stancu, Alla Bogdan, Rodica Prisăcaru, Adriana Ioncu, Ilie Turcu. Le-au fost alături regizorul Mircea Surdu şi scenograful Olimpiu Barbu. „Povestea de iarnă“, care s-a jucat şi-n urmă cu 20 de ani, a reînviat, venind să bucure şi sufletele copiilor de azi.

„La un moment dat, actorii au descoperit o înregistrare de acum 20 de ani cu spectacolul. Le-a plăcut cum sună şi atunci s-au gândit să-l readucă în faţa publicului, ca un cadou de Crăciun“, a precizat Doina Berceanu, directoarea Teatrului „Colibri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS