17 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFactori care ocrotesc iubirea

Factori care ocrotesc iubirea

Chiar de la naştere, oamenii au un puternic simţ al apartenenţei, cea mai mare dorinţă a fiecăruia dintre noi fiind aceea de a iubi şi de a fi iubit.

Dragostea este într-adevăr o problemă subiectivă, care ţine până la urmă de preferinţele fiecărei persoane, însă nu poate fi contestat faptul că există anumiţi factori care pot genera atracţia între două persoane. Printre cei care ocrotesc simpatia sau iubirea faţă de o persoană, cei mai importanţi sunt proximitatea, atracţia fizică, potrivirea şi dorinţa de a fi iubiţi.

Proximitatea sau apropierea spaţială este una dintre cele mai puternice cauze ale atracţiei. Deşi pentru mulţi ea poate reprezenta un lucru neînsemnat, sociologii au descoperit că în cele mai multe cazuri începem o relaţie amoroasă cu o persoană care locuieşte în acelaşi cartier cu noi sau care lucrează în acelaşi loc cu noi. Chiar dacă nu ne dăm seama, ne simţim confortabil în compania persoanelor pe care le ştim aproape de noi şi interacţionăm mai bine cu ele. Datorită acestor interacţiuni speciale, avem posibilitatea de a descoperi şi explora punctele comune pe care le avem cu ceilalţi, declanşând astfel simpatia.

Atracţia fizică şi asemănările

 

Alt factor ce ocroteşte şi întreţine simpatia şi iubirea este chiar atracţia fizică. Este important dacă o persoană vi se pare sau nu atractivă şi, oricât aţi nega, ştim cu toţii foarte bine că aspectul fizic contează cu adevărat. El este un bun al fiecăruia dintre noi. Se presupune că o femeie care arată foarte bine are un succes nebun la bărbaţi. Potrivit acestei teorii, bărbaţii au tendinţa de a iubi o femeie pentru felul în care arată. În schimb, doamnele tind să iubească un bărbat ţinând cont de caracterul şi de personalitatea lui.

Similarităţile şi punctele comune au un rol foarte important în jocul atracţiei. Cu cât există mai multe asemănări între două persoane, cu atât mai fericite vor fi acestea. În general, oamenii simt o atracţie faţă de cei cu care împart aceleaşi interese, păreri, hobby-uri şi valori. Din contră, este foarte posibil ca persoanele care nu sunt pe aceeaşi lungime de undă să nu se tolereze.

 

Vrem să fim iubite

 

Cu toţii avem o înclinaţie spre plăcerea de a ne simţi iubiţi, acesta fiind un lucru natural. Dacă descoperim că o persoană ne simpatizează, fără îndoială că vom avea sentimente bune faţă de ea. În plus, de obicei, dragostea este un sentiment reciproc, iar oamenii reacţionează pozitiv la cel mai mic semn. De exemplu, dacă aţi fi în situaţia de a vă fi îndrăgostit de un bărbat şi aflaţi că şi el are o simpatie pentru dumneavoastră, nu-i aşa că aţi fi fericită ştiind că sentimentele vă sunt împărtăşite?

Pentru toate aceste motive şi dintr-o nebănuită dorinţă de a fi iubite, ne petrecem viaţa căutând acceptarea şi simpatia celor din jur şi încercând să ne facem existenţa mai frumoasă prin dragoste, sub toate formele ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS