14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn păr frumos şi sănătos în anotimpul rece

Un păr frumos şi sănătos în anotimpul rece

Podoaba capilară este expusă unor factori duri iarna, vântul rece, dar şi căldura din case având un efect nefast asupra sănătăţii părului dumneavoastră.

 

Odată cu venirea anotimpului rece, părul are tendinţa să se deshidrateze, iar vârfurile se despică. Acesta este motivul pentru care specialiştii în domeniu recomandă ca părul să fie tuns cât mai des în această perioadă a anului. În ceea ce priveşte întreţinerea lui, locul şamponului obişnuit trebuie să fie luat de unul hidratant. De asemenea, atunci când vă spălaţi părul, trebuie neapărat să aplicaţi şi un balsam, care ajută la regenerarea firului de păr şi care îl hrăneşte. „Foarte importantă este şi clătirea părului. Deşi cei mai mulţi dintre noi suntem tentaţi să efectuăm această operaţiune cu apa la o temperatură cât mai ridicată, indicat ar fi să se folosească la cea mai scăzută temperatură pe care o suportă fiecare, căci apa rece ajută părul să păstreze mai mul timp hidratarea şi îl face să strălucească“, a precizat hair-stylista Silvia Munteanu. Doamnele şi domnişoarele trebuie să-şi procure şi câteva măşti hrănitoare pentru păr, pe care să le aplice de două ori pe săptămână.

 

Bine de ştiut

 

Chiar dacă este o perioadă plină de tot felul de petreceri, ar trebui să încercaţi să nu vă coafaţi prea des, căci utilizarea aparatelor de coafat şi a produselor de styling afectează părul uscat din cauza frigului. Podoaba capilară trebuie aranjată într-o manieră cât mai naturală. Dacă totuşi nu vă puteţi lipsi de produsele de hair-styling, ar fi indicat ca înainte de achiziţionarea lor să consultaţi un specialist. „Acestea trebuie să aibă o textură soft, light, care să nu încarce firul de păr. Trebuie să se evite pe cât posibil îngrăşarea lui, fiindcă un păr fragil şi uscat poate trece cu uşurinţă la starea de gras şi tern, din cauza produselor de hairstyling folosite în exces. Un fixativ uşor este alegerea ideală atunci când se doreşte finisarea unei coafuri“, susţin specialiştii. De asemenea, recomandabil ar fi ca şi după o spălare obişnuită să lăsaţi părul să se usuce natural. Dacă timpul nu vă permite acest lux, folosiţi un uscător de păr, care va fi utilizat la o temperatură scăzută.

Şi dacă vă gândeaţi cumva că alimentaţia nu are legătură cu sănătatea podoabei dumneavoastră capilare, trebuie să ştiţi că părul plin de vitalitate se datorează şi alimentelor bogate în minerale, în special zinc şi magneziu, care contribuie la protejarea lui. Dacă majoritatea timpului dumneavoastră se consumă la serviciu, iar de o alimentaţie sănătoasă nici nu poate fi vorba, prânzul constând într-un sandviş cumpărat în grabă, puteţi apela cu încredere la suplimentele nutritive, recomandate de un specialist. Şi după toată grija pe care aţi acordat-o podoabei capilare, nu uitaţi ca atunci când ieşiţi din casă să vă protejaţi şi cu o eşarfă sau o pălărie, la modă în acest sezon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS