10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlimentaţie pentru o frumuseţe fără vârstă

Alimentaţie pentru o frumuseţe fără vârstă

„Nu vreau să ating eternitatea prin intermediul operelor mele, ci vreau să o ating trăind“. Cu aceste vorbe simple, celebrul actor şi regizor american Woody Allen a dat glas unuia dintre cele mai mari visuri ale omului modern: să trăiască veşnic.

Visul „vieţii fără moarte“ tinde să devină realitate, dacă este să dăm crezare aprecierilor cercetătorilor, care estimează că bebeluşii născuţi acum au şanse să atingă uşor vârsta de 103 ani. Mai mult chiar. Dacă ar fi să ne luăm după ADN, speranţa de vârstă este de 120 de ani. Oamenii de ştiinţă lucrează de zor pentru a încetini sau chiar stopa procesul de îmbătrânire, dar şi noi, muritorii de rând, putem da o mână de ajutor genelor. Nu trebuie decât să ne gândim că longevitatea este o călătorie şi ţine de felul nostru de a gândi, de a ne alimenta, de a recţiona la stres, ca acest voiaj să fie cât mai lung. În esenţă, este vorba de a menţine cât mai mult posibil tinereţea celulelor noastre pentru a evita şi a preveni apariţia maladiilor degenerative ale îmbătrânirii. Pentru aceasta, trebuie să ne orientăm spre alimentele bogate în acizi graşi Omega 3, vitamine, spre produsele probiotice şi substanţele precum licopenul din roşii sau resveratrolul din roşii.

 

Hrană sănătoasă pentru o viaţă lungă

 

În opinia specialiştilor, iaurtul este unul dintre alimentele care nu trebuie să lipsească din alimentaţie, cunoscute fiind proprietăţile sale nutritive. Altă sugestie vine din partea specialiştilor de la Institutul de Ştiinţe neurologice din Catania, care, în colaborare cu colegii lor de la Rockefeller Neuroscience Institute din Washington, au identificat un eficace „scut“ anti-Alzheimer şi Parkinson în pigmentul (curcuma) care conferă culoarea galben celebrului curry indian. În acelaşi timp, alţi oameni de ştiinţă au confirmat faimosul „paradox francez“: un consum moderat de băuturi alcoolice, mai ales vin roşu, protejează împotriva infarctului graţie antioxidanţilor din compoziţie.

Nu uitaţi nici de ceaiul verde. Având în vedere nivelul ridicat de flavonoizi din acest tip de ceai, sunt suficiente două ceşti pe zi pentru a reduce riscul de apariţie a aterosclerozei. În plus, ceaiul verde poate fi o „armă de temut“ împotriva radicalilor liberi, cauză a îmbătrânirii organismului şi, mai ales, a pielii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS