14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinREŢETA SĂPTĂMÂNII

REŢETA SĂPTĂMÂNII

Copănele cu legume de toamnă

Ingrediente: 8 copănele de pui, 3 morcovi, 3 mere, o gutuie, o ţelină, 3-4 cartofi, o piersică, o conopidă, un gogoşar, ulei de măsline, piper, sare, condiment pentru carne, o lingură de miere, 250 ml vin alb, lămâie, pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Merele şi gutuile tăiate felii mari se călesc puţin în câteva linguri de ulei de măsline, se scot pe o farfurie şi în uleiul rămas se prăjesc copănelele, nu înainte de a le presăra cu sare, piper şi condiment pentru carne. Într-o tavă, în care se pune staniol sau hârtie de copt, se aşază cartofii şi morcovii tăiaţi felii mari, merele şi gutuile călite, copănelele, câteva bucheţele de conopidă, felii de gogoşar, de ţelină şi de piersică.

În uleiul rămas după prăjirea copănelelor se adaugă vinul, mierea, sarea, piperul şi 200 ml de apă, se lasă să dea câteva clocote şi se toarnă peste compoziţia din tavă. Se acoperă cu o folie de staniol şi se dă tava la cuptor 45 de minute, la foc mediu. Ultimele zece minute se lasă tava descoperită, ca să se gratineze puţin.

Se garnisesc cu felii de lămâie şi frunze de pătrunjel.

Timp de preparare: o oră

Dificultate: redusă

Menţiuni: Se serveşte cu un vin alb demisec.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS