15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinREŢETA SĂPTĂMÂNII

REŢETA SĂPTĂMÂNII

Pui cu măsline

Ingrediente: 600 g carne de pui, 200 g măsline negre nu foarte sărate, trei căţei de usturoi, 2-3 linguri pastă de tomate sau suc de roşii cât să acopere carnea, jumătate de pahar de vin, ulei, o linguriţă de făină, sare, piper.

Mod de preparare:

Se ia un pui şi se împarte în opt bucăţi (se poate face şi numai din pulpe superioare sau inferioare). Se curăţă de piele, se spală, se condimentează după gust. Se pune ulei de măsline într-o tigaie mare şi se rumeneşte carnea. Măslinele se fierb separat, cam 15 minute. Se scoate puiul rumenit pe o farfurie şi se scurge cea mai mare parte din grăsime. În uleiul rămas se călesc crutoane de pâine.

Se pune puiul în tigaie, se acoperă cu sucul de roşii în care s-a dizolvat o linguriţă de făină (sau se amestecă pastă de tomate cu făină şi se adaugă apa rece treptat, apoi se pune în tigaie acoperind carnea). Apoi se adaugă măslinele scurse de apă, usturoiul mărunţit, sare şi piper după gust, se lasă să se îngroaşe sosul, se pune şi vinul şi se lasă să dea câteva clocote.

În varianta rapidă, puiul se serveşte cu crutoane şi o felie de lămâie, după gust. Altfel, se dă 15 minute în cuptorul încins, pentru omogenizarea aromelor.

Timp de preparare: 45 de minute

Complexitate: redusă

Menţiuni: Se poate servi şi cu orez sau piure.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS