13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTelefoane mobile pentru cei mici

Telefoane mobile pentru cei mici

Obişnuinţa tot mai mare de folosire a telefonului mobil nu numai de către persoanele adulte, ci şi de adolescenţi a făcut ca piaţa acestora să fie în continuă expansiune. Mai multe companii s-au gândit să fabrice telefoane dedicate celor mai mici dintre locuitorii planetei.

Vodafone, de exemplu, a lansat în cursul anului trecut un telefon realizat în colaborare cu compania Disney dedicat în exclusivitate copiilor. Numit „Primofonino“, acesta are un design extrem de atrăgător pentru cei mici, funcţii limitate, numere de telefon ce pot fi setate de părinţi. Telefonul „I care“, în schimb, are forma unui ursuleţ şi este dotat doar cu patru taste amplasate pe fiecare dintre cele patru lăbuţe. El poate fi folosit pentru apelarea doar a câtorva numere introduse de părinţi. Acelaşi lucru este valabil şi pentru „Teddyphone“, care s-a bucurat de un foarte mare succes în Marea Britanie.

Alt telefon dedicat celor mici este realizat de compania Firefly. Acesta a fost lansat în martie 2005 şi este comercializat pentru moment doar în Statele Unite ale Amercii. Acesta este dotat cu două taste. Pe una se află simbolul „mama“, iar pe cealaltă „tata“ şi sunt folosite pentru apelarea rapidă a unuia dintre părinţi. Telefonul poate fi folosit şi de copiii care încă nu ştiu să citească. Lipsa altor taste face imposibilă trimiterea de SMS-uri. Producătorii au vrut să realizeze un telefon foarte simplu, fiind convinşi că poate fi acceptat şi la ore.

 

Simplitatea înainte de toate

 

Fără taste clasice şi tot în Statele Unite a fost produs şi telefonul Tic Talk, care seamănă mai mult cu un cronometru digital. El permite efectuarea de apeluri doar către câteva numere.

Compania KDDI a prezentat şi ea trei telefoane mobile pentru cei mici. Acestea sunt dotate cu sistem GPS, cu ajutorul căruia părinţii îşi pot monitoriza copiii. În plus, pe lângă tot felul de jocuri, acestea sunt dotate şi cu un dicţionar englez-japonez.

Compania LG Electronics a dedicat şi ea unul dintre produsele sale de telefonie în exclusivitate celor mici – Migo, un aparat mobil de mici dimensiuni, cu un aspect vesel, de culoare verde şi cu display LCD. Acesta are cinci taste – patru pentru apelare rapidă şi una prin care părinţii pot fi alertaţi în caz de urgenţă – şi două butoane pentru acceptarea şi respingerea apelurilor. În plus, este dotat cu zece tonuri de apel special create pentru copii. Are, de asemenea, două antene scurte, una pentru captarea semnalului şi cealaltă pentru serviciul GPS.

Ţinând cont că astfel de telefoane sunt special concepute pentru a fi uşor de utilizat, multe dintre ele sunt folosite şi în cazul bătrânilor. Compania Itt a realizat telefonul „Easy“, care are doar cinci taste ce corespund pentru cinci numere. Pe lângă faptul că este ideal pentru copii, el este foarte folositor şi în cazul bătrânilor ce au probleme de vedere.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS