14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinLoredana, mereu altfel

Loredana, mereu altfel

Este când ţiganca brunetă din „Şatra în asfinţit“, care cucereşte cu dansul său, când blonda din „Departe“ cu ale ei mişcări ameţitoare sau, de ce nu, personajul matur care se întoarce la anii copilăriei şi la cântecele acelei vremi.

A fost pe rând o „fată singură în noapte“, pentru ca apoi să se identifice cu ţiganii din „Şatra în asfinţit“. A cucerit întotdeauna cu spectacolele sale, în care muzica şi dansul s-au împletit şi completat perfect. „Tomilio“, „Suflet drag“, „Agurida“, „Lele“ au făcut senzaţie la fiecare concert care a purtat semnătura Loredanei. Ne-au cucerit şi vechile şi încântătoarele melodii populare vechi, pe ritmuri moderne – „Cât e Maramureşul“, „Mărioară de la Gorj“, pentru ca mai târziu să ameţim furaţi de vraja dansului şi cântului ţigănesc din „Departe“ sau „Şatra în asfinţit“. Mereu pe val, mereu adunând aplauze, căci „nu m-am oprit niciodată, am fost tot timpul preocupată să fac cântece noi. Nu mi-a fost teamă să experimentez. Am încercat tot timpul să scot albume“, a mărturisit Loredana.

Astăzi, noi proiecte se finalizează. „Încerc să termin nişte cântece pentru noul album. Mi-ar fi plăcut să-l scot în decembrie, dar nu cred că ne putem ţine de cuvânt. E vorba de mai multe proiecte: unul pop, all music, un proiect din care o să facă parte şi melodiile de pe coloana sonoră a serialului «Inimă de ţigan»“, a adăugat artista.

 

De la film la muzică

 

Şi dacă astăzi o regăsim pe scenă făcând adevărate show-uri, mâine o vom descoperi în postura de actriţă, de data aceasta în cel mai recent lungmetraj al regizoriului Sergiu Nicolaescu, „Supravieţuitorul“, realizând un moment de cântece standard americane, franţuzeşti, plasate în anii ’70, ’40, ani în care se desfăşoară acţiunea filmului. Mai târziu, aflându-ne în faţa unui magazin cu CD-uri, descoperim un nou produs muzical al Loredanei şi implicit altă artistă, care uimeşte. Un artist complet se reîntoarce la vârsta copilăriei, la visele şi melodiile ei. „Cel mai nou album – «Nana, na, ni, no» – este un album pentru copii, în care ineditul îl reprezintă duetele pe care le-am făcut eu, cea de acum, cu Loredana Groza, pe vremea când aveam doar trei anişori. Am găsit nişte înregistrări de atunci şi le-am folosit pentru a realiza un album pentru copiii din ziua de astăzi, tocmai pentru a le arăta că visele se împlinesc. Totul este să crezi în ele şi să-ţi urmezi visul, chiar dacă toţi cei din jur par a fi împotriva ta. Din banii pe care o să-i obţin în urma vânzărilor îmi doresc să fac o şcoală de muzică sau o tabără de muzică pentru copiii talentaţi“, a precizat artista.

Părăsind spaţiul muzical, descoperim o mamă iubitoare, care îşi dedică tot timpul fetiţei sale, căreia, se pare, i-a insuflat şi dragostea pentru muzică, căci „dacă ar fi după ea ar cânta toată ziua, numai că mai trebuie să meargă şi la şcoală“. Iar atunci când din scenă dispare şi mama Loredana, avem în faţă o doamnă liniştită, în contrast cu firea zglobie de pe scenă, care se retrage în paginile romanului pe care îl începuse de mult, dar pe care timpul dedicat familiei, muzicii, filmului i-l furase din mână, căci asta este Loredana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS