19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinVopsirea părului: artă, necesitate sau răsfăţ?

Vopsirea părului: artă, necesitate sau răsfăţ?

De câte ori nu spunem că ne vopsim părul pentru că doream o schimbare? De câte ori nu zicem că nu ne mai plăcea vechea culoare sau că nu ne mai stătea bine? Spunem toate aceste lucruri, dar nu ne gândim la consecinţe sau la tratamentele de păr aplicate ulterior vopsirii.

Specialiştii în tratarea părului consideră vopsirea acestuia şi o necesitate, dar şi un moft, un răsfăţ sau chiar o experienţă. „Faptul că într-o anumită perioadă se poartă unele nuanţe nu înseamnă că doamnele trebuie să şi recurgă la aplicarea acestora. Tot timpul trebuie să analizăm înainte firul de păr şi de câte ori a mai fost vopsit. Important este ca o clientă care vine la salon să aibă încredere în sfaturile stilistului. Primează sfatul nostru pentru că noi ştim mai bine dacă anumite culori prind sau nu. Deşi clientele vin cu vopseaua lor sau deja ştiu ce culoare vor să aibă, tot noi le spunem dacă prinde sau nu, dacă iese aşa ori va ieşi altă culoare“, a fost sfatul stilistei Florentina Bălan.
Vopsirea părului poate deveni o necesitate în cazul persoanelor care au fire albe şi doresc acoperirea lor. Sau poate fi o necesitate atunci când anumite persoane, fie doamne, fie domni, au părul foarte degradat şi uscat. Vopseaua dă strălucire şi mai acoperă din imperfecţiunile firelor de păr. „Tinerele care recurg la vopsirea părului fac asta dintr-un moft. Sunt unele persoane care au firul de păr foarte frumos, dar care, din dorinţa de a fi la modă sau de a semăna cu vedetele, şi-l decolorează. Mentalitatea este greşită. Vopseaua, oricum ar fi, strică firul de păr. Orice persoană trebuie să ţină minte că nu se mai întâlneşte vreodată cu nuanţa naturală a acestuia“, a mai spus stilista.

Folosiţi vopsele profesionale

Primi paşii în procesul de aplicare a vopselei de păr este stabilirea nuanţei sau a nuanţelor, după caz. Vopseaua poate să fie permanentă şi prinde cel mai bine pe părul care nu a mai fost vopsit, fără amoniac, care se foloseşte pentru părul vopsit, dar nu prinde pe orice fel de nuanţă aplicată anterior. Vopseaua  se pune pe lungimea firului de păr. Se analizează textura acestuia şi culoarea de la care se pleacă, dar se expun totodată şi riscurile. Mai contează şi tipul de vopsea aplicat anterior şi dacă părul este ondulat natural sau mai gras.
În cazul unei schimbări radicale de culoare, trebuie să ţineţi cont de tenul dumneavoastră. Dacă este foarte deschis, nu este recomandat să vă vopsiţi brunet, iar dacă este închis, blondul nu este cea mai potrivită alegere; poate nuanţe de alună sau miere. „Pentru a se menţinea vopseaua pe păr, în primul rând trebuie folosite vopsele profesionale şi, în al doilea rând, părul trebuie tratat cu şampon sau cu balsam din aceeaşi gamă. Din când în când se mai pot aplica măşti pentru firul de păr: fie măşti cosmetice de la firmele profesionale, fie produse naturiste“, a mai recomandat Florentina Bălan. Aceasta a adăugat că repetarea vopsirii se poate face o dată la o lună şi jumătate şi se poate vopsi doar rădăcina în cazul în care se doreşte menţinerea aceleiaşi nuanţe de culoare.
Stilista Florentina Bălan recomandă pentru toate domnele vopsirea la salon. „În felul acesta, toată lumea ştie ce are de făcut şi clientele nu riscă să strice vopseaua pe care au dat banii. Sunt multe persoane care au permanent în păr şi aleg din raftul magazinului un blond pentru că arată foarte bine. Total greşit, pentru că părul se va degrada şi în scurt timp va începe să cadă sau poate chiar nu va prinde culoarea. Numai la salon clienta va fi îndrumată pe drumul cel bun“, a declarat Florentina.
Fie că este o necesitate, fie că ne vopsim pentru că dorim o schimbare, faptul că avem o nouă vopsea pe păr redă încrederea în noi. „Automat, când schimbi ceva şi îţi şi place te ridici de pe scaunul de la salon cu un zâmbet pe buze. Doamnele au mai multă încredere în ele când pleacă de la salon şi eu simt asta“, a concluzionat stilista.

Prima vopsire

Pentru un blond natural merge orice tip de vopsea. În cazul în care părul dumneavoastră este negru natural, trebuie să ştiţi că acesta nu se deschide foarte mult. Trebuie căutate nuanţe cât mai apropiate de culoarea pe care o aveţi. Pe un castaniu prinde negru sau blond, iar pentru şaten merge şi blondul. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS