24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVită Pekin cu ardei gras

Vită Pekin cu ardei gras

Ingrediente: 400 g de carne de vită, 2 linguri de sos de soia, 2 linguri de vin de orez, o lingură de amidon, o linguriţă rasă de zahăr maro, 2 linguri de ulei, 2 căţei de usturoi, o linguriţă cu vârf de ghimbir pisat, un ardei roşu, un ardei galben/verde, 100 g de mazăre sau fasole verde, 3-4 fire de ceapă verde, 2 linguri de sos de stridii, 3 linguri de apă sau supă.

Mod de preparare:

Se taie carnea de vită în fâşii de 5 cm lungime şi 0,5 cm lăţime (sau după preferinţă). Se pun într-un castron împreună cu sosul de soia, vinul de orez, amidonul şi zahărul. Se amestecă bine, se acoperă şi se lasă la marinat în jur de 30 de minute.

Într-o tigaie se încinge o lingură de ulei şi se prăjeşte carnea trei – cinci minute la foc mare. Când este gata, se scoate din tigaie şi se păstrează caldă. Se pune la încins cealaltă lingură de ulei în aceeaşi tigaie. Se pisează usturoiul şi ghimbirul, se pun în uleiul încins şi se amestecă un minut. Se adaugă legumele şi apa şi se prăjesc cinci minute. Se pun carnea, sosul de stridii şi se mai amestecă trei minute, până se evaporă aproape tot sosul.

Timp de preparare: o oră

Dificultate: redusă

Menţiuni: Dacă nu aveţi zahăr maro, se poate pune normal. Dacă nu aveţi sos de stridii, nu puneţi, iar vinul de orez se poate înlocui cu vin alb. În loc de ceapă verde puteţi folosi ceapă roşie, care se găseşte în piaţă în orice anotimp.

Se poate servi cu garnitură de orez cu legume mexicane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS