31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎngrijirea plantelor de interior

Îngrijirea plantelor de interior

Gospodinele ştiu că nu este suficient să aspiri, să ştergi, praful pe mobilă şi de pe geamuri, trebuie să acorde o îngrijire specială şi plantelor de apartament.

Acestea trebuie să fie curăţate şi udate periodic. Cei care au avut perioade în care au lipsit de acasă chiar şi numai două săptămâni, ştiu că praful se adună foarte repede, iar un strat de praf pe frunze, indiferent cât de mic ar fi, blochează lumina şi împiedică planta să realizeze cum trebuie procesul de fotosinteză. O plantă curată, care primeşte suficientă lumină, este sănătoasă, mai rezistentă la boli şi la atacul dăunătorilor.

Curăţarea periodică a frunzelor va aduce beneficii pentru plantele pe care le îndrăgiţi şi va da un aspect mult mai plăcut interiorului.

Gospodinele care locuiesc în case aflate pe străzi neasfaltate sau în zone care se află în construcţie va trebuie să îşi cureţe plantele mai des. Cel mai bun mod de a şti când e momentul este să ştergeţi frunza cu degetul; dacă se simte un strat de praf care nu poate fi îndepărtat dacă suflaţi peste el, atunci acesta trebuie îndepărtat cu o cârpă.

 

Metode de curăţare

Cea mai simplă metodă de curăţare a plantelor o reprezintă pulverizarea cu apă. Se ia ghiveciul cu flori şi după ce se acoperă pământul cu o pungă de plastic se aşază în cadă. Se pulverizează un jet uşor de apă pe frunze şi tulpină. Apa trebuie să fie călduţă.

Dacă plantele sunt foarte murdare, frunzele pot fi stropite cu o soluţie de apă cu puţin săpun, după care clătiţi-le cu apă curată. Amestecul trebuie să fie de 1/4 linguriţă de săpun la 1 litru de apă.

Plantele mici pot fi curăţate ţinând de baza plantei şi introducând coroana într-o găleată cu apă călduţă, agitând-o puţin, pentru ca frunzele să se cureţe mai bine.

Înainte de a aşeza ghiveciul la locul lui, lăsaţi frunzele să se usuce.

În cazul plantelor care sunt prea mari pentru a fi duse în cadă, există altă metodă la fel de simplă: ştergeţi frunzele cu o cârpă umedă.

La plantele cu ţepi sau care au frunze lipicioase, îndepărtarea prafului se face folosind o pensulă cu păr moale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS