19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024

Scurte ştiri

Eva Longoria nu are voie să rămână însărcinată

Frumoasa actriţă Eva Longoria şi soţul său, baschetbalistul Tony Parker, vor fi nevoiţi să aştepte cel puţin un an până să devină părinţi. După cum informează Tgcom.it, producătorul serialului „Neveste disperate“, Marc Cherry, i-a interzis divei sud-americane să rămână însărcinată pe durata filmărilor, pentru a evita schimbarea în ultima clipă a scenariului. „Gabrielle poate face ce vrea cu viaţa ei, pentru că nu are copii. Ea nu găseşte nici o problemă în a se întâlni cu doi sau trei bărbaţi în acelaşi timp. Nu se ruşinează de triunghiurile amoroase prin care trece. Probabil că unele femei se regăsesc în Gabrielle“, a declarat actriţa.

Cherry a trecut deja printr-o experienţă similară, când Marcia Cross, cea care îi dă viaţă lui Bree, a rămas însărcinată. „Marc nu glumeşte deloc. Ştie povestea Marciei. Eu şi soţul meu suntem foarte entuziasmaţi să ne întemeiem o familie, însă vom mai aştepta un an, pentru că mi s-a interzis să rămân însărcinată. Până când îmi voi naşte primul bebeluş, mă voi concetra pe consolidarea relaţiei cu Tony“, a adăugat Longoria.

Janet Jackson se visează din nou mireasă

Deşi are la activ două mariaje eşuate, cunoscuta solistă Janet Jackson este decisă să repete această experienţă cât mai repede. După ce a interpretat rolul unei specialiste în probleme de amor în pelicula „Why Did I Get Married?“, Janet a realizat că este mai pregătită ca oricând pentru o nouă căsnicie. „Experienţa şi filmările la această producţie m-au învăţat că instituţia căsătoriei nu încetează să evolueze. Dacă este ceea ce vrei şi dacă există dragoste, nu ai decât să faci pasul“, a spus artista. Bineînţeles că o condiţie absolut necesară este şi ca iubitul său, Jermaine Dupri, să aibă aceleaşi planuri. Deocamdată, acesta nu pare să aibă gânduri de nuntă. „Altarul este ca un fel de petrecere a căsătoriei tale. Pentru mine, actul în sine nu contează. Nu se schimbă nimic atunci când ţii la cineva“, a mărturisit acesta.

Viaţa de amantă – o corvoadă pentru femei

Viaţa de amantă nu este deloc atât de uşoară cum s-ar putea crede la prima vedere, ci chiar are riscurile sale deloc de la neglijat. Indiferent că e vorba de atacuri de panică, de depresie, insomnie sau probleme alimentare precum anorexia şi chiar tendinţe spre cleptomanie, cert este că ibovnicele nu au deloc o viaţă uşoară. Cel puţin, aceasta este părerea psihologului italian Gianna Schelotto, autoarea volumului „E io tra di voi. Le amanti e le loro illusioni“ (Şi eu între voi. Amantele şi iluziile lor). Potrivit specialistei italiene, se disting trei tipuri de amante. În primul rând, există amanta „din capriciu“, acea femeie care într-un moment al vieţii sale decide din diferite motive să trăiască o aventură pasională. În acest caz, spune specialista, „a fi amantă poate fi chiar de bun augur pentru sănătate“. Există apoi „amantele de nevoie“, acele doamne care se îndrăgostesc de un bărbat deja implicat într-o relaţie şi care acceptă această postură până când alesul lor decide să pună capăt raportului precedent. Cea de-a treia grupă este reprezentată de „amanta prin vocaţie“, o femeie care permanent caută şi găseşte o relaţie imposibilă. Această postură este o adevărată condamnare.

Delia PĂTRU

 

Cinci zile de meditaţie pentru a combate stresul

Faptul că meditaţia are printre obiective şi alungarea tensiunilor şi a stresului este un lucru bine ştiut. Ce nu se ştia însă este că această teorie a fost confirmată şi ştiinţific. Cercetătorii chinezi au recunoscut efectele antistres ale meditaţiei, rezultatele studiului fiind date publicităţii de revista Proceedings of the National Academy of Science. În opinia oamenilor de ştiinţă, sunt suficiente cinci zile de meditaţie pentru a scădea nivelul de stres, precum şi pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar şi pentru a combate depresia. 40 de studenţi au fost împărţiţi în două grupe, o parte dintre ei urmând timp de cinci zile, câte 20 de minute, o tehnică de meditaţie numită „Training integral corp-minte“, în timp ce ceilalţi au urmat o simplă tehnică de relaxare. După cinci zile de antrenament, subiecţilor le-au fost prezentate o serie de chestionare, din care a rezultat că meditaţia scăzuze nivelul de nervozitate, depresie, furie şi chiar şi oboseală.

Delia PĂTRU

 

Şi plantele se tratează cu aspirină

Şi plantele au nevoie de medicamente pentru a se trata. Cel mai folosit medicament de oameni, aspirina, se pare că are un efect benefic şi pentru plante. Un om de ştiinţă sud-coreean, Park Sangwook, care lucrează în cadrul Institutului de cercetări biochimice Boyce Thompson din Statele Unite ale Americii, a descoperit că plantele produc acid salicilic (principalul ingredient al aspirinei) pentru a forma un fel de scut în jurul părţilor afectate de infecţii sau paraziţi. Împreună cu fitopatologul american Daniel Kessig, Park a descoperit că acidul salicilic este rezultatul unei reacţii între o proteină şi metilsalicilat şi este secretat de plante ca stimul pentru a activa şi potenţa sistemul lor de apărare. Park Sangwook a declarat că descoperirea sa va putea fi utilizată în viitor pentru protejarea şi dezvoltarea recoltelor.

Olimpia TINCĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS