30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMania obiectelor de aur

Mania obiectelor de aur

De la calculatoare la celulare, de la sutiene până la aparate auditive, important este să aibă cel puţin 18 carate. Mania pentru obiectele din aur, altele decât bijuteriile, i-a cuprins pe toţi cei ale căror buzunare şi conturi sunt pline de bani.

Cu câteva luni în urmă, firma japoneză Sanrio a scos la vânzare un pachet de cărţi de joc cu imaginea Hello Kitty. Pe fiecare carte de joc sunt prezentate 0,73 grame de aur pur (99,99 la sută). Pachetul de cărţi a fost realizat cu ocazia aniversării a 33 de ani de la naşterea faimosului personaj, la Londra, şi reprodus pe ambele feţe ale cărţilor. Acestea nu sunt îmsă singurele obiecte din viaţa cotidiană transformate în adevărate bijuterii. La fel ca şi în trecut, aurul este în zilele noastre o modalitate de a reflecta cât mai bine locul ocupat în ierarhia socială.

Nu puteau lipsi dintre obiectele alese să fie realizate din metale preţioase două dintre „ustensilele“ de care avem nevoie zilnic. Este vorba despre telefonul celular şi calculatorul.

 

Telefoane-bijuterii

 

Printre „telefoanele de şeic“ se numără „Nokia Vertu“, realizat din platină, aur galben, aur alb şi rubine, „Sirocco Gold“ din seria 8800, placat cu aur de 18 carate, sau cel produs de compania taiwaneză DBtel, realizat tot din aur de 18 carate şi încrustat cu diamante de cinci carate. Valoarea acestuia din urmă este de aproximativ 29.000 de euro.

În materie de calculatoare, compania Computer Choppers şi-a permis să transforme „MacBook Pro“ într-o adevărată bijuterie. Reprezentanţii firmei s-au gândit să schimbe carcasa din aluminiu a laptopului Apple cu una din aur de 24 de carate. Cei care doresc însă să-şi facă propriul calculator şi mai preţios nu le rămâne decât să adauge un detaliu foarte şic: să înlocuiască mărul (sigla Apple) de pe carcasă, care se luminează atunci când se deschide laptopul, cu unul identic acoperit de diamante.

 

Costum de baie din aur şi geantă de platină

 

Faimosul bijutier japonez Ginza Tanaka a realizat recent un costum de baie din aur de 24 de carate, în valoare de 82.000 de dolari. Aceasta nu este prima realizare de acest fel a lui Tanaka. Ginza a mai creat o geantă din platină încrustată cu 2.182 de diamante, în valoare de 1,63 milioane de dolari, dar şi un brad de Crăciun din aur, care cântăreşte 21 de kilograme şi al cărui preţ este de 85.000 de dolari.

Dorinţa de lux pare că este fără margini. Widex, firma producătoare de proteze auditive, cunoscută la nivel mondial, a lansat pe piaţă un aparat pentru auz, acoperit cu aur de 24 de carate şi încrustat cu 220 de diamante. Mai mult decât un aparat cu folosinţe medicale, proteza auditivă Widex este o adevărată bijuterie ce poate fi la îndemâna oricui dispune de 37.000 de euro.

 

Sticle cu solzi de aur

 

Dacă luxul circulă în ADN-ul dumneavoastră şi sunteţi în mod necondiţionat atraşi de tot ceea ce este costisitor pe piaţă, nu trebuie să uitaţi de noua Gold Flakes Supreme, o votcă produsă cu apă dintr-un izvor subteran, care conţine în sticlă solzi de aur de 24 de carate. Şi dacă sunteţi pur şi simplu cuprinşi de febra aurului, de ce să nu acoperiţi cu acest metal locul cel mai intim al casei: baia.

Acest lucru l-a făcut Lam Sai-wing, un bijutier din Hong Kong, care a poleit cu iubitul metal galben o întreagă baie, de la vasul de toaletă până la cadă şi chiuvetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS