Carmen Tărăban, bucătarul Restaurantului Chez Nous
Supa moşieresei
Ingrediente: o ceapă, un morcov, o gulie, un ardei gras, 100 g fasole verde, 100 g mazăre, 100 g varză, un ou, cartofi, sare, piper.
Mod de preparare:
Ceapa, morcovul, gulia, ardeiul gras şi varza se călesc în puţin unt. Apoi se pune apă pentru înmuierea legumelor. Când sunt aproape fierte, se pun mazărea, fasolea verde şi cartoful. După ce au fiert bine, se adaugă sarea, după gust, şi se dă la o parte. Supa se drege cu smântână, cu gălbenuşul de ou şi se adaugă verdeaţă. Se poate orna cu o rondea de roşie şi mărar.
Trăistuţa cu surprize
Ingrediente: 180 g piept de pui, 20 g caşcaval, 20 g ciuperci, 40 g bacon, 20 g gogoşari.
Mod de preparare:
Se bate pieptul de pui, iar în mijlocul cărnii se pun caşcavalul ras, ciupercile, 20 grame de bacon şi gogoşarii. Carnea încorporează ingredientele sub forma unei trăistuţe, iar guleraşul se leagă cu cele 20 de grame de bacon rămase. Apoi se pun la cuptor, iar după ce se rumeneşte, adăugăm 10 grame caşcaval ras. Se poate orna cu gogoşar şi verdeaţă. Se poate servi cu garnitură de cartofi gratinaţi şi salată de ardei copţi.