22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum să alungaţi mizeria şi petele din casă

Cum să alungaţi mizeria şi petele din casă

Ogrămadă de nervi, de timp pierdut, acestea a fi sinonimele unei zile petrecute în bucătărie în luptă cu pete „nesuferite“. Sfaturile bunicii vin şi de această dată în ajutor. O simplă consultare a ghidului vă va uşura considerabil munca, iar sucul de roşii turnat cu generozitate pe covor, mâinile pătate, tigăile pline de pete vor fi mai uşor de învins.

Tigăile din fontă

Frecaţi petele cu o „minge“ din folie din aluminiu şi ştergeţi apoi vasele cu o cârpă moale.

Sucul de fructe

În cazul sucului de fructe nu folosiţi detergenţi! În primă fază încercaţi să spălaţi pata cu apă rece şi apoi tamponaţi uşor cu oţet.

Petele de ketchup

Pentru astfel de pete încăpăţânate, există un leac sigur: pasta din detergent pentru rufe amestecat cu apă… Merge garantat!

Suc de roşii pe covor

În cazul în care sunteţi „posesoarea“ unor astfel de pete, rezolvaţi problema încercând să „săraţi“ pata. Acordaţi timpul necesar ca sarea să absoarbă lichidul, apoi curăţaţi pata prin „răzuire“.

Guma de mestecat

Guma de mestecat este una dintre cele mai dificile pete… Este greu de îndepărtat şi mulţi voinici s-au chinuit până au găsit soluţia perfectă… Ei bine, cel mai uşor este să daţi cu spray guma lipită şi apoi să o răzuiţi de pe suprafaţa pe care s-a lipit.

Petele de pe mâini

Mâini pătate? Manichiură distrusă? Un cartof crud rezolvă problema! Frecaţi-vă mâinile cu o bucată de cartof crud şi veţi vedea cum petele dispar ca prin minune!

Petele de cafea

Petele de cafea sunt cel mai uşor de înlăturat. Nu trebuie decât să tamponaţi locul pătat cu o cârpă înmuiată în apă minerală.

Argintul

Obiectele din argint se pot curaţa şi ele foarte uşor. Asta doar dacă ştiţi cum… Cufundaţi-le într-o găleată din plastic în care aţi pus o folie din aluminiu, bicarbonat de sodiu şi apă fierbinte.

Ponturi pentru o curăţenie eficientă

Dacă vreţi să beneficiaţi de ajutorul celor mici nu uitaţi să adaptaţi echipamentul de luptă posibilităţilor lor. Spre exemplu, nu îi daţi micuţului pe mână o găleată pe care o puteţi ridica dumneavoastră, ci umpleţi-i cu apă o găletuşă pentru nisip. Băţul unui mop trebuie, de asemenea, redus la aproximativ jumătate, pentru a-i fi celui mic pe măsură.

Scutiţi-vă de dureri de spate şi lăsaţi în grija copilului spaţiile joase sau locurile înguste din casă care trebuie curăţate de praf, cum ar fi dedesubtul meselor sau picioarele scaunelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS