22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinChifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet

Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet

Ingrediente: 600 g peşte alb- zeama şi coaja rasă de la o lămâie, 150 g pâine (toast) 8 l frişcă nebătută (sau smântână subţire) 1ceapă mică 1linguriţă ulei, 1 ou, 2 linguriţe sare, piper, 60 g migdale sau pesmet, 40 g unt topit.

Mod de preparare: Se spală peştele, se zvântă, se taie bucăţele şi se amestecă împreună cu zeama şi coaja rasă de lămâie. Feliile de pâine fără coajă se taie cubuleţe şi se înmoaie în frişcă sau smântână. Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte în uleiul încins până ce devine sticloasă. Peştele se lasă puţin să se scurgă şi se mărunţeşte în robotul de bucătărie. Se amestecă piureul de peşte şi ceapa călită cu pâinea înmuiată, se încorporează oul, sarea şi piperul şi se frământă bine. Din compoziţia astfel preparată se fac chiftele (cu palmele umezite), se tăvălesc prin migdalele mărunţite şi se prăjesc, în untul topit şi încins, câte şase minute pe fiecare parte. Se servesc fierbinţi cu salată de cartofi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS