27.8 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLa Periniţa, sub caniculă

La Periniţa, sub caniculă

Chiar dacă în Craiova termometrul oscilează în jurul valorii de 40 de grade Celsius, am ieşit din casă în jurul prânzului pentru o masă pe undeva prin centru. M-am gândit la o grădină sau terasă cu umbră, eu nefiind un fan al aerului condiţionat.
M-am oprit pe Unirii, la Periniţa, unde peretele clădirii vecine cu restaurantul arunca o umbră promiţătoare.
Am luat loc şi a apărut chelnerul. Foarte repede şi, cum aveam să mă conving pe parcursul şederii mele aici, foarte atent la micile detalii care fac diferenţa. Să mă explic. Pentru că bătea vântul, respectivul chelner mi-a adus o scrumieră care conţinea un şerveţel umed menit să împiedice scrumul de ţigară să zboare prin farfurii sau pe cei cu care împarţi masa. Deja pleca din notă mare.
Fiind masă de prânz, am luat o ciorbă de văcuţă cu ardei iute. Foarte bună ciorba, dar carnea cam lăsată din satâr. Ori munceai cu lingura să încerci să o rupi în bucăţi mai mici, ori ofereai celorlalţi spectacolul linciuririi cuţitului şi furculiţei în farfuria cu ciorbă.
M-am descurcat până la final şi am păşit victorios spre felul doi, o pulpă dezosată de pui la grătar, la care am adăugat o salată de varză albă. Surpriză, surpriză, varza foarte fin tăiată, fire de morcov şi de mărar, ulei, oţet. Cam cum trebuie să fie salata. Eu unul am oroare de o mână de varză aruncată într-un bol, pe care, oricât ai încerca, nu prea reuşeşti să o amesteci cu uleiul şi oţetul din olivieră. Şi pulpa de pui a fost ok. A fost bine întinsă, friptă suficient, dar în acelaşi timp nu era uscată.
Mi-a adăugat un pahar de bere rece care îţi oferă un plus de savoare şi răcoare, dar asta numai câteva minute. Neavând nici o grabă, m-am uitat la cei din jurul meu. Aceeaşi servire atentă. Am cerut nota. A venit sub forma unui bon de casă. Am rugat acelaşi chelner amabil să îmi aplice o ştampilă întru decontare. S-a executat la fel de amabil.
Am ieşit cu regret de la umbră în atmosfera toridă pe care o maşină a Salubrităţii încerca să o atenueze cu o stropeală de apă. Cam la asta se rezumă Primăria Craiovei. La stropeli.

Restaurantul Periniţa

Strada Unirii nr. 66

Preparatele     Clasic
Personalul     Atent
Atmosfera     Plăcută
Preţuri     De centru
Toaleta     Curată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII