16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024

Scurte stiri

Ministrul Vosganian a demis conducerea CEC
Conducerea Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) a fost demisă ieri de ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian. Fără să-şi motiveze decizia, ministrul a anunţat că a semnat ordinul de demitere a întregii conduceri a CEC, incluzându-i pe preşedintele Eugen Rădulescu şi cei doi vicepreşedinţi, Gabriela Tudor şi Vasile Ifrim. Tot ieri, Adunarea generală a acţionarilor CEC a făcut publică noua componenţă a consiliului de administraţie al băncii, avându-l ca preşedinte pe Radu Graţian Gheţea şi ca vicepreşedinte pe Cristian Tudorancea.
Radu Graţian Gheţea, până în prezent preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor şi preşedinte neexecutiv al consiliului de administraţie al Alpha Bank România, contactat de NewsIn, a refuzat să comenteze decizia de numire a sa în funcţia de preşedinte al CEC.
Adrian DINU

SCT şi Domarcons scot UTI din moloz
Constructorii care modernizează bulevardul Nicolae Titulescu – SCT Bucureşti şi Domarcons SA Craiova – au fost amendaţi ieri de Garda de Mediu Dolj cu câte 20.000 de lei pentru că nu au putut face dovada eliminării deşeurilor rezultate din construcţii. Potrivit comisarului-şef de mediu, Marin Costache, trei dintre constructorii care lucrează în Bănie au fost invitaţi la sediul Gărzii de Mediu Dolj pentru a prezenta situaţia eliminării deşeurilor rezultate din construcţii, respectiv destinaţia acestora. Întâlnirea reprezentanţilor UTI Oltenia, SCT Bucureşti (LDP Craiova) şi Domarcons SA Craiova cu comisarii a reprezentat unul dintre paşii anchetei prin care Garda de Mediu încearcă să depisteze autorul depozitului ilegal de mormane de beton, descoperit în urmă cu două săptămâni în apropierea Craiovei. Marin Costache a declarat că UTI Oltenia a ieşit deocamdată din cercul bănuiţilor, firma care execută proiectul de transformare a centrului Băniei deţinând un contract cu SCT şi Domarcons pentru preluarea reziduurilor, transportul şi depozitarea acestora. Costache spune că nici confruntarea de ieri nu a făcut lumină în cazul coloşilor de beton de la marginea Băniei. „Avem nevoie de date suplimentare“, a precizat comisarul-şef. Dan Dumitru, directorul general al societăţii Domarcons, nu a putut fi contactat.
Marian BĂDÎRCI

Subvenţii UE cu penalităţi
Fermierii doljeni mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a depune solicitările pentru subvenţia de aproximativ 50 de euro de la UE fără penalizări. Potrivit programului de depunere a cererilor pentru accesarea de subvenţii la hectar de la UE, data-limită este 15 mai. Fermierii doljenii care dintr-un motiv sau altul vor depune solicitările după această dată vor fi penalizaţi cu 1% pe zi de întârziere din suma aferentă (între 16 mai şi 11 iunie). Producătorii agricoli care vor depune solicitările după 12 iunie vor pierde sprijinul european aferent acestui an şi vor primi subvenţie de la UE abia din 2008. „Până joi inclusiv, au depus solicitări pentru plata directă 54.749 de fermieri“, a afirmat Sergiu Drăgancea, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Dolj. Potrivit acestuia, cererile depuse sunt pentru 303.908 hectare, adică aproximativ 86% din cele 352.000 de hectare de teren înregistrate în Registrul Fermelor.
Andreea HORCONE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS