18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCălătorie în Ţara Soarelui Răsare

Călătorie în Ţara Soarelui Răsare

O vacanţă în Japonia a reprezentat un vis pentru mulţi dintre noi. Acum, datorită cursului favorabil euro-yen, precum şi internetului, această dorinţă poate deveni realitate.

Erosul din fotografiile avangardistului Nabuyoshi Araki şi deliciosul sushi, valurile lui Hokusai, eleganţa lui Yamamoto şi desenele lui Miyazaki, cunoscutele manga, benzi desenate, operele lui Takashi Murakami sau solitudinea metropolitană din „Lost in Translation“, toate acestea fac din Japonia o sursă de inspiraţie mereu la modă, indiferent dacă este vorba de artă, cinema sau gastronomie. Însă nu şi o destinaţie turistică populară. O călătorie pe aceste meleaguri este destul de costisitoare. Însă acum, datorită cursului favorabil euro-yen (un euro = circa 160 de yeni), precum şi internetului, o sursă inepuizabilă de informaţii, Ţara Soarelui Răsare este tot mai aproape. Internetul a fost dintotdeauna un fel de paradis pentru amatorii de chilipiruri, care după îndelungi căutări au descoperit că pot ajunge în Japonia pe bani puţini.

Japonia low cost

În primul rând, trebuie să vă alegeţi hotelul, aici existând numeroase alternative. O soluţie bună pentru cei care călătoresc în grup este închirierea. Mai ales în Kyoto există numeroase apartamente tradiţionale, ce pot fi închiriate cu 100 de euro pe zi, preţ simţitor mai mic decât tarifele obişnuite de 180-200 de euro. Peste tot, curăţenia este la ea acasă. Nu trebuie să evitaţi nici tradiţionalele ryokan, structuri de cazare în cel mai pur stil nipon, cu  tatami, rogojină întinsă pe pardoseală, precum şi nelipsiţii saboţi (tabi) şi kimonoul. În plus, puteţi beneficia de o baie uriaşă la comun, care însă, la cerere, o puteţi avea doar pentru dumneavoastră. Tarifele practicate aici sunt mult mai mici decât cele din hoteluri. Există însă şi situaţii când o noapte într-un ryokan poate băga în faliment orice om cu salariu mediu. De exemplu, pentru o zi de cazare la Tawaraya, cel mai cunoscut dintre ryokan-uri, vechi de 300 de ani şi care are 18 camere, trebuie să scoateţi din buzunar 300 de euro pe noapte. Pentru cei tineri ar fi de preferat o noapte într-un Minshuku (pensiune agroturistică japoneză), care costă în medie 6.500 de yeni pe zi, în preţ fiind incluse şi două mese. Atenţie însă, trebuie să vă faceţi patul şi nici nu primiţi prosoape!

Călătorie în extrasezon

Dacă vreţi să faceţi diferite excursii prin ţară, nici măcar să nu îndrăzniţi să vă gândiţi să închiriaţi o maşină. Pe lângă traficul infernal, există şi problema limbii. Rar se întâmplă să daţi peste cineva care să ştie altă limbă în afară de japoneză. Reţeaua de transport este eficientă, curată şi mai ales punctuală. În plus, în aeroporturi şi staţii există şi indicaţii în limba engleză. O alegere înţeleaptă ar fi Japan Rail Pass, pentru a călători fără limite cu trenul şi autobuzul. Un astfel de permis costă 180 de euro şi este valabil şapte zile. Altă recomandare ar fi să evitaţi vara, când preţurile sunt maxime, iar căldura şi umiditatea sunt insuportabile, precum şi iarna, când preţurile sunt mari, iar frigul îşi face şi el simţită prezenţa. Ideal din punct de vedere al preţurilor şi climei este primăvara, în perioada martie – mai, când înfloresc cireşii. Cei care îndrăgesc culorile vibrante ale toamnei pot găsi unele dintre cele mai spectaculoase privelişti în Japonia, unde pot admira culorile schimbătoare ale copacilor. În centrul atenţiei sunt frunzele arţarului japonez (momiji), care în fiecare toamnă se îmbracă în frumoase nuanţe de roz, roşu şi arămiu, adunând mii de admiratori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS